Politika

Selvi: Erdoğan, Esad'la görüşecek mi?

"'Şu anda siyasi düzeyde öngörülen bir temas yok' denildi, 'şu anda' denildi, 'yok' denilmedi" 

19 Ağustos 2022 07:51

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sinyalleri sonrası başlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı  Beşar Esad'la görüşüp görüşmeyeceği tartışmalarını köşesine taşıdı. 

Selvi, şu ifadeleri kullandı:

"Soçi Zirvesi’nden sonra Suriye rejimi ile ilişkiler konusunda hava değişti. Daha önce Esed’le doğrudan ilişki kurulmasını istemeyen Putin, rejimle doğrudan ilişki kurulmasını önerdi. Bunda Ukrayna’da sıkışan Putin’in, Suriye’yi İran’a kaptırmama kaygısı rol oynasa da Erdoğan pası aldı.

Ama hemen Erdoğan, Esed’le görüşecek mi yönünde bir tartışma başladı. İşi Esed-Erdoğan görüşmesine kilitlemek demek bu iş olmasın demektir. Sürecin olgunlaşması gerekiyor. Ama yine de en sonda yazacağımı en başta yazayım. Bu soruyu sordum. “Şu anda siyasi düzeyde öngörülen bir temas yok” yanıtını aldım. Ama dikkat edin, “şu anda” denildi. “Yok” denilmedi. Suudi Arabistan ve BAE ile de önce ilişkiler bir seviyeye getirildi sonra devlet başkanıyla önce telefonla görüşüp sonra karşılıklı ziyaretler oldu. Erdoğan-Esed görüşmesiyle ilgili bu soruyu ise ancak süreç olgunlaştıktan sonra sormak anlamlı olur."

Yazının tamamı için tıklayın.