Politika

Selvi: Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği, merkez sağ kökenli partiler ile AK Parti arasında temas kurulmasını sağlayacak

22 Ağustos 2023 07:26

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, başörtüsü düzenlemesini de içeren Anayasa değişikliğin konusunda yeni bir ittifak kurulacağını, bunun ileriye dönük yeni ittifakların temelini atacağını savundu. 

Selvi, "Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğine CHP’nin destek vermesi beklenmiyor. Yeşil Sol Parti ve TİP’in de hayır oyu kullanması bekleniyor" yorumunu yaptı. 

Selvi, şöyle devam etti:

"Ancak AK Parti, MHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA, Yeniden Refah Partisi, Demokrat Parti ve DSP firesiz oy verdikleri takdirde 401’e ulaşıyor. Böylece Anayasa değişikliğinin referanduma gitmeden Meclis’ten geçmesi imkânı doğuyor. Ama referandum aralığında geçerse, o zaman millete gidilir. Söz konusu başörtüsü olunca muhafazakâr tabanda güçlü bir ittifak sağlanır.

Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliği siyaseti yeniden şekillendirecek. Belki ileriye dönük yeni ittifakların temelini atacak. Merkez sağ kökenli partiler ile AK Parti arasında temas kurulması imkânını doğuracak.

Bu aynı zamanda CHP ile HDP’nin baş başa kalması anlamına gelecek.

Bu gelişme Meclis’te başörtüsü ittifakının kurulmasını sağlayacak." 

Yazının tamamı için tıklayın.