Gündem

Selde kaybolan Asel bebeğin cansız bedeni bulundu

08 Eylül 2023 10:32

Aksaray'daki selde kaybolan 3 aylık Asel bebeğin 5. gün sonra cansız bedenine ulaşıldı.

Aksaray'da, 5 gün önce etkili olan sağanağın neden olduğu selde annesi Hayriye Balcan ile birlikte otomobilden fırlayıp, akıntıya kapılan Asel bebekten acı haber geldi. 3 aylık Asel bebeğin cansız bedeni bulundu.

Arama kurtarma çalışmalarının 6'ncı gününde ekipler bebeği, olayın yaşandığı bölgenin yaklaşık 800 metre uzağında dere yatağı kenarında selin sürükleyip getirdiği ağaç dallarının altında buldu.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu'ndan açıklama

Söz konusu noktaya gelen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğin cansız halde bulunması nedeniyle yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Kumbuzoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bebeğimizin cansız bedenine bu sabah 09.45 civarında ulaştık. Gönül isterdi ki Asel bebeğimizi canlı bir şekilde ailesine, annesine, annesinin kucağına teslim edelim ama maalesef arama neticesinde cansız bedenine ulaştık. Ailesine teslim edeceğiz. Demek ki Cenabıhak Asel bebeğimizi çok seviyordu, yanına almak istedi. O artık cennet bahçesinde. Rabb'im tüm ailesine sabırlar versin."

Ne olmuştu?

Aksaray'da geçen pazar günü saat 20.30 sıralarında Sevinçli köyü ve köyün yakınlarındaki Kireçlik mevkisinde etkili olan sağanağın ardından sel oluştu.

Yolun da yarıldığı mevkide sele kapılan araçlardan birinde bulunan 2 çocuk annesi 53 yaşındaki Gülseren En öldü, eşi Çapan En ve diğer araçlardaki 13 kişi, ihbarla bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kurtarıldı. Kurtulan Nazif Balcan ve eşi Hayriye Balcan'ın 3 aylık bebekleri Asel ise annesinin kucağından kayıp akıntıya kapılarak kayboldu.

Arama çalışmalarının 5'inci gününde Asel bebekten acı habere geldi. Selde kaybolan 3 aylık Asel'in cansız bedeni bulundu.

TIKLAYIN-Selde kaybolan Asel bebek, 250 kişilik ekip ve 6 kadavra köpeğiyle aranıyor