Gündem

Selçuk Mızraklı'dan Canan Kaftancıoğlu'na: Keşke sizden birkaç tane daha klonlayabilseydik

02 Eylül 2019 10:19

T24

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan ve yerine kayyım atanan seçilmiş Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, İstanbul’daki 1 Eylül mitinginde “Mücadeleyi büyütürsek hiçbir şey yapamazlar” diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için “Keşke sizden birkaç tane daha klonlayabilseydik” ifadelerini kullandı.

"İster Diyarbakır olsun, ister Van olsun, ister İstanbul olsun hep birlikte nasıl mücadele edeceğimiz kıymetlidir"

İstanbul Kartal’da gerçekleştirilen 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılan Kaftancıoğlu, son dönemde yaşanan kayyım atamalarıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hukukun olmadığı bir yerde hukuk kurallarının bir kişinin dudağının arasından çıkan cümlelerle belirlendiği yerlerde her şey yapılabilir. Ama mesele onların ne yapacağı değil. Bu haksızlıklar, bu hukuksuzluklar ister Diyarbakır olsun, ister Van olsun, ister İstanbul olsun hep birlikte nasıl mücadele edeceğimiz kıymetlidir. Biz bu mücadeleyi demokrasi ve adalet şemsiyesi altında büyütebilirsek hiçbir şey yapamazlar. Göreceksiniz her zaman kazanan demokrasi olur, barış olur. Kazanan tüm Türkiye halkları olur.”

Mızraklı: Türkiye’nin sizin gibi insanlara ihtiyacı var

Kaftancıoğlu’nun yaptığı konuşmaya dair bir haberi Twitter hesabında alıntılayan Mızraklı, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin sizin gibi insanlara ihtiyacı var. Keşke sizden birkaç tane klonlayabilseydik.. İyi ki varsın Canan Kaftancıoğlu.”