Gündem

Selahattin Demirtaş'ın anne ve babası cezaevine ziyarete giderken trafik kazası geçirdi

Aracın arka lastiğinin patladığı ve bariyerlere çarptığı öğrenildi

06 Aralık 2019 12:55

Önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş, babası Tahir Demirtaş ve kardeşi Sadiye Demirtaş Buluttekin'in içinde bulunduğu araç trafik kazası yaptı. Üç yıldır Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ı ziyarete giderken yaşanan kazada yaralanan Sadiye ve Tahir Demirtaş'la birlikte 8 kişinin hastaneye kaldırıldığı, hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Kaza, saat 13:00 sıralarında, TEM'in Çorlu gişeler mevkisinde meydana geldi. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Demirtaş'ı ziyarete giden ailesinin bulunduğu, Özkan Yalgı yönetimindeki 34 ZN 6617 plakalı minibüs, arka lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, bariyerlere çarptı. Kazada araçta bulunan Demirtaş'ın annesi Sadiye ve babası Tahir Demirtaş, kardeşi Sadiye Demirtaş Buluttekin ile Mehmet Akkaya, Süleyman Akkaya, Tahir Elçi Yalgı, Roni Türkmen ve Fesih Türkmen hafif yaralandı.

Demirtaş'ın ailesinin bu hafta kalabalık olması dolayısıyla cezaevi ziyaretine iki araç gidildiği öğrenildi. Hafif yaralananların vücudunda kırık, çatlak ya da ezilmenin olabileceği değerlendiriliyor.

HDP'den açıklama geldi

HDP, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada aile bireylerinin kaldırıldığı hastanelerin isimlerini vererek, halkı dayanışmaya çağırdı. Açıklama şöyle:

"Sn. Selahattin Demirtaş'ın ailesi bu sabah saatlerinde cezaevi ziyaretine giderken trafik kazası geçirmişlerdir, aile bireyleri Çorlu Devlet Hastanesi, Reyap Hastanesi ve Vatan Hastanesi'ne kaldırılmıştır. Halkımızı dayanışmaya bekliyoruz. Tüm halkımıza duyurulur.

Eş Genel Başkanlarımız geçmiş olsun ziyareti için yola çıkmıştır. Aileye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Buldan ve Temelli Çorlu'ya hastaneye gitti

Buldan ve Temelli, geldikleri Çorlu'da özel hastanede bulunan yaralıları ziyaret edip, durumları hakkında bilgi aldı.


TIKLAYIN - Demirtaş ailesinin arasına binlerce kilometre koymak kazaya davetiye değil mi?