Gündem

Selahattin Demirtaş, AKP'li Kocabıyık ve MHP'li Kılavuz'a açtığı davaları kazandı

11 Ocak 2023 10:53

Edirne F Tipi Cezaevi’nde 6 yıldık tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık’a karşı açtığı tazminat davalarını kazandığı belirtildi.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Demirtaş'ın avukatı Hadi Cin, MHP'li Kılavuz’un Meclis konuşmalarında, sosyal medyada, kapalı ve açık toplantılarda Demirtaş’a hakaret ettiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Dokunulmazlığı biter bitmez sanık sandalyesine oturacak"

“Söz konusu Demirtaş olunca Olcay Kılavuz isimli MHP milletvekili, direkt küfürlü konuşuyor. Bir milletvekilinin bu acziyet içinde olması, topluma kötü örnek olması sık rastlanılan bir durum değildir. Kendisi hakkında her hakaret için ayrı ayrı suç duyurusu ve tazminat davası açtık. İlk tazminat davamızı kazandık, dokunulmazlığı devam ettiği için henüz hakkında ceza davası yok ama dokunulmazlığı biter bitmez sanık sandalyesine oturacak. Ayrıca iki tazminat davası da devam ediyor, her ikisini de kazanacağımızdan eminim.”  

Cin, eski AKP milletvekili Hüseyin Kocabıyık’a karşı açtıkları tazminat davasını da kazandıklarını belirtti. Cin, dokunulmazlığı bitince hakkında ceza davası açılan Kocabıyık'ın, Ankara 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp ceza aldığını söyledi.