Gündem

Sektör çalışanları sendikalaşarak Reklamcılar Platformu'nu kurdu

13 Kasım 2022 16:32

Reklam sektörü çalışanları, çalışma koşullarında yaşadıkları sorunları duyurmak için Sinema Televizyon Sendikası çatısı altında ilk kez sendikalaşarak Reklamcılar Platformu'nu kurdu.

Reklam sektörü emekçileri, çalışma koşullarını iyileştirmek adına bir araya gelip, ilk kez sendikalaşarak Reklamcılar Platformu’nu kurdu.

Reklamcılar Platformu’nun internet sitesinden yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Rekramcılar platformu, Sinema Televizyon Sendikası çatısı altında yasal zemine kavuşmuş, departman ve kıdem ayrımı gözetmeksizin, müşteri ilişkilerinden stratejiye, yaratıcı ekipten idari işlere sektörün tüm emekçilerini kapsayan geniş tabanlı bir örgütlenmedir.

Reklamcılar Platformu, mesleğimizin hak ettiği değeri ve itibarı tekrar kazanmak adına yola çıkan, gücünü reklam ajansı emekçilerinden alan bir fikir birliğidir.

Reklamcılar Platformu, sigorta, sağlık, beslenme gibi en temel yasal haklardan başlayarak, mesai saatlerinden taban ücretlere kadar birçok hayati soruna, kararlılıkla çözüm arayacak oluşumun adıdır.

Gelin, hakkımız için hep beraber mücadele edelim. Çoğulcu, yapıcı, katılımcı bu harekette tüm reklamcıları görmekten kıvanç duyacağız."