Ekonomi

Siemens, Almanya'nın patent şampiyonu oldu

Siemens, 2022 mali yılında dünya genelinde 2 bin 650 patent başvurusunda bulundu

31 Mart 2023 13:15

Siemens AG, Avrupa Patent Ofisi’nin patent sıralamasında Alman şirketleri arasında birinci olurken, genel sıralamada altıncı sırada yer aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Siemens, 2022 mali yılında iş günü başına bin 735 patent  gerçekleştirdi. Siemens AG Strateji ve Teknoloji Başkanı Dr. Peter Körte, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Pandemi, Ukrayna’da süregelen savaş ve enflasyon gibi dış zorluklara rağmen inovasyonlarımıza hız kesmeden devam ettik. Bugün geldiğimiz noktada elde ettiğimiz sonuçlar Siemens’in inovasyon kabiliyetini ve patent kalitesinin yanı sıra endüstriyel uygulamaların tamamına odaklandığımızın en büyük göstergesidir” dedi.

Siemens AG’nin patent portföyüne ilişkin büyüme alanları arasında veri güvenliği, makine öğrenmesi ve yapay zeka, modelleme ve simülasyon, akıllı şehirlerde ulaşım, eklemeli üretim ve blok zincir yer alıyor. Tüm bu teknolojiler, açık ve dijital iş platformu olan Siemens Xcelerator’da sunulan dijital dönüşüm çözümlerini de sağlıyor. Bu teknolojiler aynı zamanda sürdürülebilirlik alanında da acilen atılması gereken adımlar için kullanılabilecek başlıca dijital dönüşüm kaldıraçlarının konumlarını da gösteriyor.

4 bin 650 buluş yapıldı

Siemens, 2022 mali yılında dünya genelinde 2 bin 650 patent başvurusunda bulundu. Şirkette, aynı dönemde 4 bin 650 buluş yapıldı. Bu da iş günü başına 21 buluş anlamına geliyor. Dünya genelinde Siemens’e verilen patent sayısı ise 46 bin 700’ü geçti.

2022 mali yılında araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) için yaklaşık 5,6 milyar Euro ayıran Siemens’te Ar-Ge alanında yaklaşık 46 bin 900 kişi görev alıyor.