Gündem

Sedat Peker’in iddialarında ismi geçen Ünsal Ban'ın eski eşi AKP’li Taşkesenlioğlu’ndan “2.5 milyon dolar” ve lüks yat açıklaması

28 Aralık 2022 11:01

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in ileri sürdüğü iddialarda ismi geçen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı. Taşkesenlioğlu, hakkındaki iddialar, milyon Euro’luk yat ve Ünsal Ban’a verdiği ileri sürülen 2.5 milyon dolarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Taşkesenlioğlu, boşanma süreciyle ilgili detay veremeyeceğini belirterek, “Tek isteğim boşanmaktı Nagehan Hanım, tek suçum ondan ayrılmak istemekti. Boşanmak istediğim için tüm suçları ortaya çıkacak diye bunlar başıma geldi. Ben kadın cinayetinin alasını yaşadım, üçüncü sayfa haberlerine konu oldum ben diri diri öldüm! 30 sene önce ölmüş babamla ilgili bile iftiralar attılar, evimde elimde bıçaklı görüntülerim yayınlandı, çırılçıplak bırakıldım. Neden bu acıları ben yaşadım?” diye konuştu.

Zehra Taşkesenlioğlu’nun elinde bıçakla ve başı açık olarak evinde Ünsal Ban ile konuşması internete servis etmişti. Taşkesenlioğlu o videoda söylediği, “Lanet olsun size de kazandığınız paraya da” ifadesindeki “siz”den kastının Ünsal Ban ve onun erkek kardeşi olduğunu söyledi; “O ikisi tüm kriminal işleri yaptılar. Kastettiğim benim abim değildi, çarpıttılar” dedi.

Taşkesenlioğlu, “Peki eline bıçak alma raddesine gelmiş bir kadın Sedat Peker’e konu olana kadar neden boşanmaz?” sorusuna, “Bana şantaj yapıyordu, çekindim” diye yanıt verdi.

Taşkesenlioğlu, Ban hakkındaki yolsuzluk iddiasıyla ilgili de, “O iddiaları sözlendikten sonra öğrendim, zaten bir çoğunu sildirmişti, kayıtlarda yoktu, son süreçte yeniden dolaşıma girdi suçlamalar. Benim öğrendiğim üniversite bütçesinden hediye almak gibi birkaç şeydi, nişanlanırken vazgeçme noktasına geldim ama vazgeçemedim işte Nagehan Hanım, pişmanım” dedi.

“Abim Nisan 2021’de evimizi bastı, Ünsal’ın adını kullanarak insanlardan para aldığını duymuş”

Taşkesenlioğlu, SPK Başkanlığı yapan abisinin ismi ile Ünsal Ban’ın borsada manipülasyon yaptığı ve Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile birlikte “içeriden öğrenenlerin ticareti” yöntemiyle büyük yasadışı paralar kazandığı iddiasıyla ilgili de şöyle konuştu:

“Bakın Nagehan Hanım; abim Nisan 2021’de evimizi bastı, Ünsal’ın adını kullanarak insanlardan para aldığını duymuş. İsmimi masalara meze ediyormuşsun, dedi. Bir daha da konuşmadı Ünsal’la, annemin cenazesinde dahi konuşmadı. Abim ile Ünsal Ban, o kriminal borsa işlerinde ortak değil. İnanın bana.”

“2.5 milyon doları” açıklaması

Zehra Taşkesenlioğlu boşanma sürecinde Ban’a verdiği 2.5 milyon doları talep etmesiyle ilgili de, “Nagehan Hanım 2.5 milyon doları Ünsal’a ofis alması için 2019’da verdim. O zaman TL karşılığı bugünkü gibi değildi, 10-11 milyon TL idi. Ben siyasetin yanı sıra bir işkadınıyım. Bu rakamları bir iş insanı verebilir. Bakın evliliğimizde ilk bir sene her şey çok iyiydi, benim ayağım yerden kesilmiş gibiydi. O ruh hali ile bana ‘Şirketini şoföre devret, zaten milletvekilisin, ilgi üzerinde’ deyince bunu sorgulamadım. Ünsal biz evlenirken ‘Benim ABD’de Yağlıdere yöntemi ile götürdüğüm 3.5-4 kg altınım var’ diyordu.”

Milyon Euro’luk yatın hikâyesi

Taşkesenlioğlu, yat iddialarıyla ilgili olarak da, şunları kaydetti:

“2019’da yeni evlenmiştik, babası vefat etti. 10 gün sonra Atina’ya tatile gittik. Dönünce ‘Ben sana yat alayım’ dedi. Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay, kadın kaptan bulunca özgür olursunuz Nagehan Hanım, istediğiniz yerde denize girersiniz. İlk olarak 1 milyon 750 bin TL değerinde yat aldık, Bodrum’daydı. Ama astarı yüzünden pahalı oluyor, liman vergisi, kaptan vs… Geçen sene sattık onu.

(Temmuz ayında alınan milyonlarca Euro değerindeki yat) O aşırı pahalı tekneyi alırken bana hiç haber vermedi. Zaten ben artık boşanma aşamasına gelmişim neden böyle bir yat almasını isteyeyim Nagehan Hanım? Benim o kadar paradan haberim yok.”

"Bankada 2.5 kilo altınım var, başka hiçbir servetim yok"

Alçı, 3 saat süren görüşmenin ardından Taşkesenlioğlu'nun şunları söylediğini aktardı:

“Çoluğum, çocuğum yok, bir annem vardı, onu da kaybettim. Benim öyle fazla bir paraya ihtiyacım yok ki Nagehan Hanım. Kendi yağında kavrulan birisiydim. Bankada 2.5 kilo altınım var, o kadar. İnanın, bu 2.5 kilo altın dışında hiçbir servetim yok Nagehan Hanım. Ama gözüm parada değil. Bana bu kadar ağır iftiraların altında kalmak çok ağır geliyor. Artık kime inanacağımı, ne düşüneceğimi bilemez hale geldim. Karşıma çıkan her kadına ‘Acaba kocaları onlara benim yaşadıklarımı yaşatır mıydı? Bunlar neden benim başıma geldi?’ diye soruyorum.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Zehra Taşkesenlioğlu, Peker'in rüşvet iddialarıyla da gündeme gelmişti. Sedat Peker, eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, onun boşanma aşamasındaki eşi olan AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Tașkesenlioğlu hakkında bir dizi iddia ortaya atmıştı.

Peker ayrıca Tașkesenlioğlu’nun boşanma aşamasındaki eşi Ban’ın kendisine gönderdiği bir videoyu paylaşmıştı. Ban tarafından kayda alınan videoda Taşkesenlioğlu'nun elinde bıçak olduğu görülmüştü.

Ayrıca Ban, AKP'li Taşkesenlioğlu'nun boşanma dilekçesinde kendisinden 70 milyon lira maddi ve manevi tazminat istediğini duyurmuştu. Ban, bazı ifşalarda bulunacağı mesajını vermişti. AKP'li Taşkesenlioğlu'nun kocası için 'zenginleşirken benim ve ailemin gücünden faydalandı, ben ona iş kursun diye 2,5 milyon dolar verdim' demesine karşılık olarak Ünsal Ban, "Sormak lazım, 2,5 milyon doları nereden buldu?" diye sormuştu.