Gündem

"Sedat Peker Dubaili yetkililer tarafından konutundan alınmış durumda; bir görüşme gerçekleştiriliyor"

Emre Olur, saat 22.00 civarında gazeteci Delek'e konuşarak Peker'in henüz eve dönmediğini öne sürdü

13 Haziran 2021 21:40

Organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen ve belirli günlerde YouTube'da yayınladığı videolarla devletteki önemli isimlerle ilgili iddialarda bulunan Sedat Peker, bugün yayınlayacağını söylediği 10. videoyu yayınlamayınca sosyal medyada yakalandığına dair bazı iddialar gündeme geldi. Gazeteci Barış Pehlivan, basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'un, Peker'in Dubaili yetkililerin daveti üzerine görüşmede olduğu ve yanında cep telefonunun bile olmadığı bilgisini aktardı.

Halk TV'de Özlem Gürses ise, Peker'in avukatları ile haber merkezinin görüştüğünü, avukatların yakalanma durumunun söz konusu olmadığını söylediklerini bildirdi. 

 

Twitter'da 'Amygdala Society' adlı hesaptan "Sedat Peker bugün 06.50'de MİT operasyonu ile yakalandı" iddiasının ardından Peker'e yakın kaynaklardan 'henüz yakalanmadığına' yönelik açıklamalar yapıldı.

Barış Pehlivan kaynağından aldığı bilgiyi aktardı; "Bu bir gözaltı demektir"

Halk TV'de Peker'e yakın kaynaklardan aldığı bilgileri aktaran gazeteci Barış Pehlivan şu açıklamaları yaptı: 

"İddia bir sosyal medya hesabında özellikle gündeme getirildi. O iddia yayılmaya başlandığı andan itibaren, yani Peker'in bir operasyon sonucu yakalandığı iddiası gündeme geldiğinden beri ben de kaynaklarıma soruyorum. Uluslararası bir operasyon yapılması gerekiyor. İlk edindiğim bilgi, Türk güvenliğinin peşinde olduğu ve yakalanmasına ramak kaldığına dairdi. Daha sonrasında Peker'e yakın olduğu bilinen bazı isimler var, örnek veriyorum Emre Olur. Özelliği ne? Peker'le ilişkisini saklamayan hatta kendisini basın danışmanı gibi lanse eden, en son Süleyman Özışık'ın Peker'le ilişkisine dair videoları paylaşan bir isim. İlk ulaştığımda şöyle bir iddiada bulundu. Doğruluğu teyit edilmemiş bir iddia. İlk iddiası şuydu, 'Ben geceden beri iletişim halinde değilim. Ulaşmaya çalışıyorum.' Daha sonraki görüşmede ise şöyle bir bilgi verdi. Bu da bir iddiadır.

Dedi ki 'Ben nerede olduğuna dair bilgi sahibi oldum. Dubaili yetkililer tarafından kendisi konutundan alınmış durumda. Bir görüşme gerçekleştiriliyor. Hala o görüşmede. Konuttakiler de tam olarak nerede olduğunu bilmiyor. Yanında telefonu yok. Paylaşım yapamıyor'. Ancak ben 'Bu bir gözaltı demektir' dedim. Gözaltı olmadığı iddiasında. 'Davet' kelimesini kullanıyor. Bana kalırsa bu bir gözaltıdır. Gözaltında olmadığını iddia ediyor. Türk yetkililerin devrede olmadığını iddia ediyor. Özetle şu an Türk yetkililer tarafından bir operasyona uğramadığını ama Dubaili yetkililer tarafından bir görüşme yapıldığı iddiasını benimle paylaştı. Peker'in avukatı Ayhan Sağıroğlu Halk TV'ye konuştu. Yakalandı iddiasının doğru olmadığı iddiasını dile getirdiler. Ellerinde öyle bir bilgi olmadığını belirttiler."

Peker, 10. videosunu 'ara sıcak' olarak tanımladı; videoyu yüklemedi 

Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Korkut Eken, Mehmet Ağar, AK Parti Milletvekili Tolga Ağar, eski başbakan Binali Yıldırım ve oğlu Erkam Yıldırım ile gazeteciler Hadi Özışık, Süleyman Özışık, Veyis Ateş'in de aralarında bulunduğu birçok isimle ilgili videolar yayınlamış, çeşitli iddialarda bulunmuştu. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili de video yayınlayacağını duyuran ancak AB Başkanı Joe Biden ile görüşmesinin sonrasına ertelediğini söyleyen Peker, son olarak söz verdiği 10. videoyu yayınlayamamıştı.

"Sedat Peker'den henüz bir haber alınamadı"

Gazeteci Alişer Delek de Peker'in danışmanı Emre Olur ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Delek, Olur'un Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisinin daveti üzerine konutundan ayrılan Peker'den henüz bir haber alınamadığını; gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söylediğini aktardı. Delek, 'Peker'in yayınlamak üzere herhangi bir belge ya da kayıt bıraktı mı?' sorusuna Olur'un "Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir" yanıtını verdiğini de ekledi. 

"Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir"

Gazeteci Delek, Emre Olur'la yaptığı görüşmeleri şöyle aktardı: 

"Sedat Peker'in 'basın danışmanı' Emre Olur ile az önce görüştüm. Peker'in, Dubai'de kaldığı konuta BAE polisleri TSİ 12'de geliyor. Kendisini bir yere davet ediyorlar.

Peker'in tek gelmesini ve üzerine bir elektronik cihaz almamasını istiyorlar. Sedat Peker bu 'daveti' kabul ediyor. Telefonla görüştüğümüz sırada konuttan Emre Olur'a bir telefon geldi....

TSİ 22:16'da gelen bu görüşme sayesinde Sedat Peker'in hala konuta dönmediği bilgisini aldık. Nerede olduğu ve ne zaman döneceği ailesi tarafından bilinmiyor.

Emre Olur, Sedat Peker'in gözaltına alınması ya da öldürülmesi dahil endişeli olduklarını söyledi. Böyle bir durumda yayınlanmak üzere bir belge ya da kayıt bıraktı mı diye sordum...

'Gereken her şeyi gereken herkes öğrenir' yanıtını aldım. Emre Olur, Peker hakkında Türkiye tarafından 10 kez Interpol başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların 'Peker'in açıklamaları siyasi' olduğu gerekçesiyle reddedildiğini de iddia etti."

Emre Olur: Elimizden gelen tek şey dua ederek süreci takip etmek

Emre Olur, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı:

"Sn. Sedat Peker sağlıklı bir şekilde yaşadığı konutuna dönebilirse hepimiz sağlıklı ve net bilgiyi kendisinden alacağız. Elimizden gelen tek şey dua ederek süreci takip etmek. Unutmayın arkadaşlar; Yüce ALLAH’ın tuttuğunu kimse azad edemez!"
 
 
 

Twitter'da Peker'in sessizliği gündem oldu 

YouTube dışında Twitter'ı aktif kullanmaya başlayan Sedat Peker, bugün paylaşım yapmayınca yakalandığı iddiaları gündem oldu 

 

Can Dündar: Hiç aklıma gelmezdi

Gazeteci Can Dündar, Peker'in kendisini geçmişte ölümle tehdit ettiğini hatırlatarak "Beni ölümle tehdit etmiş adamın ölümünden endişe edeceğim, hiç aklıma gelmezdi" dedi.