Gündem

Seçil Erzan davasında yeni gelişme: “Bankacılık işlemi” kararı bir ilk

“Denizbank aleyhine şimdiye kadar açılmış alacak davalarında kesin olarak ilk defa işlemin bankacılık işleminden kaynaklandığının belirtilmesi bakımından önem taşıyor"

06 Haziran 2024 07:25

Eski Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan’ın aralarında futbol dünyasından tanınmış isimlerin de yer aldığı çok sayıda kişiyi dolandırdığı davada yeni bir gelişme yaşandı. İlk kez bir mahkeme, görev tespitiyle ilgili kesin kararında, davanın “bankacılık işleminden kaynaklanan alacak davası” olduğu yönünde karar verdi. Olayda DenizBank’ın sorumluluğu tekrar gündeme geldi.

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre, İş insanı Bülent Çeviker’in avukatı Prof. Dr. Hediye Ergin, müvekkilinin 2 milyon 118 bin dolar alacağı olduğu gerekçesiyle İstanbul 12. Tüketici Mahkemesi’nde DenizBank ve Erzan’a karşı dava açtı. Ancak dava görevsizlik nedeniyle reddedildi. Tarafların karara itirazı üzerine dosya Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderildi. Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi de “işlemin tüketici işlemi olmadığı”, davanın “bankacılık işleminden kaynaklanan alacak davası olduğu” kararını verdi.

Prof. Dr. Ergin, kararı “Denizbank aleyhine şimdiye kadar açılmış alacak davalarında kesin olarak ilk defa işlemin bankacılık işleminden kaynaklandığının belirtilmesi bakımından önem taşıyor” ifadeleriyle değerlendirdi.