Dünya
BBC Türkçe

SDG: Türkiye askeri harekâta başlarsa Suriye ordusuyla işbirliği yapacak ve yanıt vereceğiz

07 Haziran 2022 22:37

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Türkiye'nin ülkenin kuzeyinde askeri harekâta başlaması halinde, Suriye ordusuyla işbirliği yapacağını açıkladı. Açıklamada, harekât halinde, "Türkiye'ye yanıt verileceği" belirtildi.

Reuters ajansının haberine göre, Suriye'de Kürtlerin liderliğindeki SDG tarafından yapılan açıklamada, bu kararın en üst düzeyde komutanların bir araya geldiği bir olağanüstü toplantıda alındığı bildirildi.

ABD tarafından desteklenen SDG, Suriye'nin kuzeyi ile kuzeydoğusunda IŞİD'e karşı savaşın ön safında yer alıyor.

Türkiye, SDG'nin omurgasını oluşturan Halk Savunma Birlikleri'ni (YPG) ve bağlı olduğu, Suriye'nin kuzeyinde geniş bir alanı yöneten Demokratik Birlik Partisi'ni (PYD), PKK'nın uzantısı olarak görüyor ve "terör örgütü" olarak nitelendiriyor.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) geçen haftaki Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Güney sınırlarımız boyunca, 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma kararımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız" demiş ve eklemişti:

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir