Gündem

Scooby Doo'nun mimarı Namkook Lee’nin şiddet gösterdiği eşi: 2-3 saat boyunca yumrukladı, "Yüzünü tanınmaz hale getireceğim, seni öldüreceğim" dedi

Şiddet gören Jae Lee'nin ifadeleri ortaya çıktı

16 Haziran 2022 09:32

Scooby Doo, Space Jam gibi popüler animasyon filmlerin mimarlarından Güney Koreli Profesör Namkook Lee'nin (70) eşi Jae Lee'yi (62) öldüresiye dövmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Profesörün 2-3 gün önce eşinin ailesi ve arkadaşlarına "Kızınız öldü" şeklinde mesaj attığı belirlenirken, Jae Lee ifadesinde yazşadıklarını, "Ben dur dedikçe beni hiçbir şekilde dinlemeden aynı şekilde gözüme, yanaklarıma, sırtıma, kollarıma, bacaklarıma yumruklar atmaya devam etti. 2-3 saat boyunca yumrukladı. Telefonum eşim de olduğu için polisi arayamadım. Bu esnada bana, 'Yüzünü tanınmaz hale getireceğim. Bu yüzden pasaport kontrolünden geçemeyeceksin. Seni öldüreceğim' dedi" diye anlattı.

Gözaltına alınıp tutuklanan profesör hakkında, 'kasten yaralama, hakaret ve tehdit' suçlarından 7.5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Sabah gazetesindeki haberde ifadesine yer verilen Jae Lee, 26 Mayıs gecesi eşinin aniden, “Senin sesini duymak istemiyorum” dediğini aktardı. Lee ifadesinde, "Sebebini anlamadım. Birden kaba davranmaya başladı. Sonra göğsüme 3 kez yumruk vurdu. Ben de çok korkup Karaköy Polis Merkezi'ne gittim. 29 Mayıs'ta eşimle beraber uçuşumuz olduğu için şikâyetimden vazgeçtim. Eve geldiğimde, pasaportumu alarak sinirli bir şekilde evin önüne indi. Tişörtünü yırtmaya başladı. Elindeki ruj ile yüzünü boyamaya ve yerdeki suları eliyle ağzına doldurmaya başladı. Sonra su birikintisinin içine oturdu. Birden kalkıp Galata'ya doğru koşmaya başladı" dedi.

Gittikleri baklavacıda da bir olay yaşadıklarını eve gittikten sonra kendisine saldırdığını anlatan kadın, "Ben dur dedikçe beni hiçbir şekilde dinlemeden aynı şekilde gözüme, yanaklarıma, sırtıma, kollarıma, bacaklarıma yumruklar atmaya devam etti. 2-3 saat boyunca yumrukladı. Telefonum eşim de olduğu için polisi arayamadım. Bu esnada bana, 'Yüzünü tanınmaz hale getireceğim. Bu yüzden pasaport kontrolünden geçemeyeceksin. Seni öldüreceğim' dedi. Ben bir fırsat bulup evin kilitli kapısını açtım ve son bir güçle Karaköy Polis Merkezi'ne sığındım. Bu esnada Namkook da koşa koşa arkamdan geldi ve polis ekipleri Namkook'u yakaladı. Şikayetçi ve davacıyım" dedi.

TIKLAYIN - Ünlü animasyonların yaratıcısı olan profesör, eşini öldüresiye dövdü!