Dünya

Schwarzenegger'in gözaltına alınmasına neden olan lüks saati, iklim müzayedesinde binlerce euroya satıldı

Toplamda 1,31 milyon euro toplanan etkinliğe ABD İklim Elçisi John Kerry de katıldı

20 Ocak 2024 08:31

Arnold Schwarzenegger'in Çarşamba günü Münih Havaalanında gözaltına alınmasına neden olan kol saati, yardım kuruluşu Schwarzenegger İklim Girişimi için Avusturya'da düzenlenen bir yemekte 270 bin euroya satıldı. 

Toplamda 1,31 milyon euro toplanan etkinliğe ABD İklim Elçisi John Kerry'nin yanı sıra çok sayıda iklim eylemi temsilcisi katıldı. Sanat eserleri ve mücevherler de açık arttırmayla satıldı.

Schwarzenegger yemekte yaptığı konuşmada "Kirliliğe karşı devam eden mücadelenin ortasında, kaydedilen ilerlemeye de tanık oluyorum. Uzun bir yol kat ettik. Bugün pek çok insan çözümün bir parçası olmak için burada" dedi. 

Avusturya doğumlu ABD'li aktör Arnold Schwarzenegger, Almanya'nın Münih kentinde havalimanında taşıdığı pahalı bir saati gümrük yetkililerine bildirmediği için kısa süreliğine gözaltına alınmıştı. Gümrük görevlileri Schwarzenegger'i kenara çekip bavulunu inceledikten sonra gümrük formunda bildirilmediği belirtilen saati bulmuştu. Yetkililer, Schwarzenegger'e toplamda 35 bin Euro para cezası vermişti.