Dünya

Schumacher ailesi, "Alman pilotla yapılan yapay zeka söyleşisine" karşı yasal süreç başlatmaya hazırlanıyor

20 Nisan 2023 11:26

T24 Dış Haberler

Eski Ferrari F1 Pilotu Michael Schumacher'in ailesi, 7 kez dünya şampiyonuyla "yapay zeka tarafından üretilen bir söyleşi yapan" Alman dergisine karşı yasal süreç başlatmaya hazırlanıyor. 

Reuters'a konuşan Schumacher ailesi sözcüsü, yargıya başvuracaklarına işaret etti. 

F1 tarihinin en iyi pilotlarından kabul edilen Schumacher, 2013'ün Aralık ayında Fransız Alpleri'nde yaptığı kayak kazasından bu yana hiç görüntülenmedi.

Alman dergisi  Die Aktuelle'in kapağında ise efsane pilotun gülen bir fotoğrafına, "Michael Schumacher, ilk söyleşi" başlığıyla yer verildi.

Yapay zekanın Schumacher'in ağzındanmış gibi ürettiği cümleler arasında, "Kazadan sonra hayatım tamamen değişti. Eşim, çocuklarım ve tüm aile için çok kötü günlerdi" ifadeleri yer aldı. 

'Söyleşide' ayrıca, "O kadar kötü yaralandım ki aylarca bir tür yapay komada kaldım, başka türlü vücudum bunu kaldıramazdı" ifadelerine yer verildi.

Sayfanın sonunda, Die Aktuelle söyleşinin aslında Schumacher'le değil, oymuş gibi davranan bir yapay zekayla yapıldığını belirtti.

Kazadan bu yana Schumacher'in ailesi, Alman pilotun gizliliğine büyük önem verdi ve durumu hakkında çok az bilgi paylaştı.