Dünya

Scarlett Johansson: Yapay zeka sohbet robotunun sesimi taklit etmesine çok sinirlendim

21 Mayıs 2024 08:01

T24 Dış Haberler

Hollywood yıldızı Scarlett Johansson, OpenAI'nin kendi sesine ürkütücü derecede benzeyen bir chatbotu piyasaya sürmesinin ardından şok geçirdiğini ve çok sinirlendiğini dile getirdi. 

Ünlü yıldız, daha önce şirketin kullanıcılara yüksek sesle metin okuyan yeni chatbot'unu seslendirme teklifini geri çevirdiğini belirtti. 

Sky adı verilen yeni model geçen hafta görücüye çıktığında yorumcular chatbotun ses tonuyla Johansson'un 2013 yapımı "Her" filmindeki ses tonu arasında karşılaştırmalar yapmaya başladı. 

OpenAI sesi kaldıracağını söyledi, ancak bunun yıldızın bir taklidi olmadığı konusunda ısrar etti.

Johansson, şirketi ve kurucusu Sam Altman'ı sesini kasıtlı olarak kopyalamakla suçladı.

Ünlü yıldız, “Yayınlanan demoyu duyduğumda şok oldum, öfkelendim ve Altman'ın benimkine bu kadar ürkütücü derecede benzeyen bir sesin peşine düşeceğine inanamadım” diye yazdı.

İki akademi ödülüne aday gösterilen oyuncu, Altman'ın kendisine ilk olarak Eylül ayında yeni sohbet robotunu seslendirmesi için teklifte bulunduğunu söyledi. 

Johansson, “Sesimin insanlar için rahatlatıcı olacağını düşündüğünü söyledi ancak sonunda kişisel nedenlerle teklifi reddettim" dedi. 

Altman cephesinden yapılan açıklamada, "Sesin Johansson'u taklit etmesi değil, ona benzemesi amaçlandı. Bunun için 5 ayrı seslendirme sanatçısı çalıştı" ifadelerine yer verildi.