Gündem

Saygı Öztürk, Savcılığın geçen yılki Marmaris yangınıyla ilgili kararını hatırlatarak sordu: Yine eksiklikler gündemde, hatalı olan varsa hiç mi hesap sorulmayacak?

24 Haziran 2022 08:43

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, geçen yıl Marmaris'te yaşanan orman yangınıyla ilgili yapılan suç duyurusuna ilişkin Savcılığın kararını hatırlattığı bugünkü yazısında, "Şimdi yine yangın çıktı, yine söndürme çalışmalarıyla ilgili eksiklikler gündeme getiriliyor. Peki, hatalı olan varsa hiç mi hesap sorulmayacak?" diye sordu.

CHP Milletvekilleri Burak Erbay, Mürsel Alban, Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, Kadın Kolu Yönetim Kurulu Üyesi Selda Ünlü’nün geçen yıl Marmaris Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.  Suç duyurusunda, “THK'nin devre dışı bırakıldığı bir ihale neticesinde yeni sisteminin 3 uçaktan ibaret tutulması, en basitinden görevi kötüye kullanma suçunu oluşturuyor” denildi.

Öztürk’ün aktardığına göre, Savcı, hem şikâyeti hem de şikâyet edilen Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin savunmasını inceledi. 13 Ocak 2022 tarihinde şu kararı verdi:

“Müştekilerin iddialarıyla ilgili somut hiçbir bilgi ya da belge ibraz etmedikleri, meydana gelen yangının ceza ehliyeti olmayan 2 çocuk tarafından çıkarıldığı ve soruşturmanın devam ettiği, yangınların devlet imkanları ölçüsünde söndürüldüğü, dolayısıyla atılı görevi kötüye kullanma suçunun unsurları itibariyle oluşmadığı soyut ve genel nitelik arz eden iddialar nedeniyle şikayet edilenler hakkındaki suçlamaya dair dilekçenin, ‘İşleme konulmamasına' kesin olarak karar verildi.”

Öztürk bugünkü yazısında bu kararı hatırlatarak, “Yani, savcılığın bu kararına karşı itiraz yolu kapatılmış oldu. Şimdi yine yangın çıktı, yine söndürme çalışmalarıyla ilgili eksiklikler gündeme getiriliyor. Peki, hatalı olan varsa hiç mi hesap sorulmayacak?” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.