Gündem

Saygı Öztürk, Emniyet Narkotik Suç­larla Mücadele Dairesi'ne sordu: 258 bin kişi gözaltına alındıysa, neden sadece 22 bini tutuklan­dı?

<Polisi ‘İktidarın polisi’ görünümünden kurtarmak gerekiyor"

04 Kasım 2022 10:24

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, siyaset gündemine de oturan uyuşturucu kullanımı üzerinden eleştirilerini kaleme aldı.

Emniyet Narkotik Suç­larla Mücadele Dairesi’nin “bu yılın ilk 10 ayında 198 bin uyuşturucu operasyonunda 258 bin şüpheliyi yakala­dığını, bunlardan 22 binin tutuklandığı” duyurusunu hatırlatan Öztürk, “O zaman, emniyet önüne geleni gözaltına almış, hakkında işlem yapmış demektir” diye yazdı.

“Bazı illerde, emniyet yetkilileri kendilerini üst makamlara başarılı göstermek için her rutin denetimi ‘operasyon’ diye kayıtlara geçiriyor. İşte o yüzden ‘Operas­yon sayısı’ da ‘Gözaltına alınan şüpheli’ sayısı da yüksek” iddiasında bulunan Öztürk, şöyle devam etti:

“Eğer, 258 bin kişi gözaltına alındıysa, neden sadece 22 bini tutuklan­dı? Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları bunu açıklasa da öğrensek. Gerçekten 258 bin kişiye işlem uygulandıysa, bu ülkede gençliğin bittiğini ortaya koyar.”

“Uyuşturucu üzerinden büyük dolaplar çevriliyor”

“Uyuşturucu üzerinden büyük dolaplar çevriliyor” diyen Öztürk, şu görüşlerini aktardı:

“Bu beladan kurtulmak isteyenler başka tuzaklara düşürülüyor, adeta sömürülüyor. Uyuşturucu parası bulabilmek için evinde satacak bir şey kalmayınca, tehditle para alıyorlar. O yüzden bazı aileler, ‘Onların cezaevine konulmasını’ bile istiyor.

Polisi ‘İktidarın polisi’ görünümünden kurtarmak gerekiyor. Nitekim ‘Devletin polisi’ olmak isteyenler ortaya çıkan durumdan rahatsız. Emniyet Genel Müdürünün, Jandarma Genel Komutanının ‘Siyasetçi’ ağzıyla açıklamalar yapması ise şaşkınlık ya­ratıyor, güven duygularını yok ediyor.”

Yazının tamamını kumak için tıklayın.