Gündem

Saygı Öztürk: Ahmet Davutoğlu'nun evinin basılması için çağrı yapılmış

01 Haziran 2022 09:08

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Gezi Parkı eylemleri sırasında dönemin başbakanı olan Ahmet Davutoğlu’nun evinin adresi paylaşılarak basılması için çağrı yapıldığını yazdı. Öztürk, o sırada yurt dışında olan Davutoğlu’nun Türkiye’ye döndüğünde baskın çağrısı yapan kişiden şikâyetçi olduğunu belirtti. Öztürk’ün aktardığına göre, Davutoğlu bu çağrıyı yapan kişinin özür dilemesinin ardından şikâyetini geri çekti.

Öztürk, “Davutoğlu’nun evinin basılması için çağrı yapılmış!” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Gelecek Partisi (GP) Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun bugüne kadar bilinmeyen ‘Gezi Davası şikayetini' ve bu şikâyetini niçin çektiğini anlatayım. Gezi olayları hükümetin en zor günleriydi. Hem kabinenin bir bakanı hem baba olarak Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da çok sıkıntılı saatler yaşadı. Davutoğlu yurtdışındayken, kendini bilmez birisi, sosyal medya üzerinden galiz küfürler ederek Davutoğlu'nun evinin adresini yazıp, basılması çağrısında bulundu. O sırada evde, Davutoğlu'nun küçük kızı bulunuyordu. Bir baba olarak o an yaşadığı telaşı, çaresizliği düşünün…

Davutoğlu, yurda döner dönmez, evine baskın çağrısı yapan sosyal medya kullanıcısından şikayetçi oldu. Bu kişi ceza almak üzereyken özür diledi, pişman olduğunu defalarca dile getirdi. Ahmet Davutoğlu, özrünü kabul etti ve şüpheli ceza almak üzereyken davasını geri çekti.

Bu olay birkaç kişinin arasında hep ‘sır’ olarak kalmıştı…. “

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Gelecek ve DEVA’dan Gezi Davası haberine yalanlama: Zaten şikâyetçi değillerdi