Gündem

Savunma Sanayii Başkanı Demir ve Sezgin Baran Korkmaz aynı masada

28 Haziran 2021 11:39

Sivil Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in, firari Sezgin Baran Korkmaz ile bir davetteki fotoğrafları ortaya çıktı.

Daha önce Paramount Otel'de konakladığı haberlere yansıyan İsmail Demir’in açıklamalarının çelişkili ve yanıltıcı olduğunu söyleyen CHP’li Ali Mahir Başarır, ‘’18 Ağustos 2017 tarihli ‘sbkholdingtr’ adlı hesabın instagram sayfasında; Sezgin Baran Korkmaz, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Dönemin Genel Plan Prensipler Başkanı Korgeneral Yavuz Türkgenci ve ABD’nin eski ulusal güvenlik uzmanı Korgeneral James L. Jones’un içinde olduğu bir fotoğraf bulunmakta," dedi. 

Başarır, "ABD’deki bazı sitelere göre, Sezgin Baran Korkmaz, ABD-Türkiye İş Konseyi ve ABD-Türkiye İşbirliği gibi kurumlarda bu kişilerle birkaç kez toplantı yapmış. Sezgin Baran Korkmaz’ın sivil savunmada, güvenlik alanında ne gibi bir uzmanlığı var ki burada bulunabiliyor? Buradaki isimlere bakıldığında, savunma alanıyla ilgili konuların konuşulduğu anlaşılabiliyor. İsmail Demir’in, Sezgin Baran Korkmaz ile ne işi var? Türkiye’den bir general, ABD’den eski bir korgeneral, Savunma Sanayii Başkanı, ABD’yi ve Türkiye’yi dolandıran savunma sanayii alanında hiçbir çalışması olmayan Sezgin Baran Korkmaz bir fotoğrafta aynı karede, aynı masada. Buradan da anlaşılacağı üzere, İsmail Demir, Paramount Otel’e tatil amaçlı gitmemiş olabilir, o otel; Temmuz 2020’de Sezgin Baran Korkmaz’ın ortağı Feridun Özkahraman’a ait. Bu fotoğraf, Türkiye’nin karanlık ilişkilerini özetliyor. İsmail Demir’in Paramount Otel’e neden gittiğini, Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkisini, üst düzey askerlerle neden Sezgin Baran Korkmaz ile aynı masada oturduklarını açıklaması gereklidir.’’  ifadesini kullandı. 

Daha öncesinde Paramount Otel’de kaldığı tescillenen Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu’nun paylaştığı dekonta göre TUYAŞ BODRUM TURİZM’e ödeme yapıldığını belirten CHP’li Başarır şunları kaydetti:

‘’Bu şirketin Ticaret Sicili Gazetesi’ne baktığımızda, şirket yetkilisinin Kamil Feridun Özkaraman olduğunu görüyoruz, bu ismi de Sezgin Baran Korkmaz’ın kara para aklamada kullandığını gerek MASAK raporu gerekse savcılık iddianamesinden biliyoruz. Bu isimlerin Sezgin Baran Korkmaz ile ilişkisi nereden geliyor? Siyasiler bu adamın otelini, arabasını, uçağını, yatını, ofisini kullanmış ama savcılar bunları sadece izliyor. Memlekette bir tane yürekli savcı kalmamış.’’ 

TIKLAYIN | Paramount Otel'de kaldığı ortaya çıkan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Saklayacak hiçbir şeyim yok

TIKLAYIN - Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in de Paramount Oteli'nde kaldığı ortaya çıktı: Bir aile dostumuz davet etti