Dünya

Savaşta son gelişmeler: Kiev, Donbas'ta ilerlediklerini söyledi; Rusya iki Ukraynalı generalin öldürüldüğünü iddia etti

30 Haziran 2023 09:01

T24 Dış Haberler

Ukrayna, işgal atlındaki Donbas'ta ilerleme kaydettiğini söylerken, Rusya bu hafta yaptığı füze saldırısıyla iki Ukraynalı generali öldürdüğünü söyledi. 

Rusya'nın Ukrayna'yı topyekun işgal girişimi 16. ayındayken Kiev, aylar süren spekülasyonun ardından başlattığı karşı saldırıda "sert çatışmalar yaşandığını" belirtti ve Bakmut çevresinde ilerleme kaydettiklerini bildirdi.

Moskova ise geçen hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iktidarını tehdit eden Wagner paralı asker grubu ayaklanmasının Rusya'nın Ukrayna'daki faaliyetlerini etkilemeyeceğini vurgulamaya devam ediyor. 

Salı akşamı Rusya, Ukrayna kenti Kramatorsk'ta asker, gazeteci ve yardım çalışanlarının uğrak mekanı olan Ria Pizza restoranı vurarak yok etti. Kiev, saldırı anında restoranın  sivillerle dolu olduğunu ve 3'ü çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. 

Rusya ise Kramatorsk'a yapılan saldırıda iki Ukraynalı general ve 50 kadar askerin öldürüldüğünü iddia etti.

Doğuda ise Ukrayna ordusunun Bakmut'ta Rus askerlerini geri itmeye çalıştığı belirtildi. Ukrayna Kara Kuvvetleri Komutanı Oleksandr Syrskyi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "İlerliyoruz" yazdı.