Gündem

Şarkıcı Seçil Çiftçi’nin karıştığı cinayette baba serbest kaldı; tek başına öldürdüğünü iddia etti

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede yer alan HTS kayıtlarına göre babanın cinayetten önce o bölgede olduğu belirtilmişti

22 Haziran 2023 15:30

İstanbul’da şarkıcı Seçil Çiftçi tarafından öldürülen Semih Sevim cinayetinde ilk duruşma görüldü. Duruşmada söz alan Çiftçi, cinayeti tek başına gerçekleştirdiğini iddia etti. Duruşma sonunda savcılık Seçil Çiftçi ve babası hakkında tutukluğun devamını istedi. Mahkeme ise Seçil Çiftçi’nin tutukluluğunun devamına, baba Cemal Çiftçi'nin ise tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 

İstanbul Sancaktepe'de, ormanlık alanda 1 Ocak'ta cesedi bulunan ve şarkıcı Seçil Çiftçi tarafından öldürülen Semih Sevim cinayetinde tutuklu bulunan Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi, bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı.

HaberTürk'te yer alan habere göre; Kartal Anadolu Adliyesi 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Seçil Çiftçi, babası Cemal Çiftçi ve maktul yakınları katıldı.

Mahkemede söz alan Seçil Çiftçi, cinayeti tek başına işlediğini iddia etti. Semih Sevim’in eski erkek arkadaşı olduğunu anlatan Çiftçi, olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Çiftçi, eline geçirdiği sopayla vurduğu Semih Sevim'i daha sonra da kilotlu çorapla boğduğunu iddia etti.

Cinayet olayında yer almadığını ileri süren baba Cemal Çiftçi ise olaydan sonra eve gittiğinde kızının cinayeti işlediğini gördüğünü ve cesedi birlikte attığını söyledi.

Mahkemede görülen duruşmanın ardından savcılık, Seçil Çiftçi ve baba Cemal Çiftçi hakkında tutukluluk kararının devamını talep etti. Aradan sonra mahkeme heyeti Seçil Çiftçi’nin tutukluluğunun devamına, baba Cemal Çiftçi'nin ise "tutuksuz yargılanmak" üzere tahliyesine karar verdi.

Kararın ardından duruşmayı takip eden maktul Semih Sevim’in ailesi şok geçirdi. Semih Sevim’in ağabeyi Fatih Sevim, kardeşinin her yerinin kırık olduğunu ve katil zanlısının bunu tek başına yapamayacağını söyledi. Fatih Sevim, "Biz babanın da olayın içindi olduğunu iddia ediyoruz. Kardeşimin otopsi raporları ve babanın HTS kayıtları bunu gösteriyor. Gerekli mercilere itirazımızı yapacağız” dedi.