Gündem

Saray personeline süresiz silah ruhsatı hakkı tanındı

Ateşli Silahlar Hakkındaki Yönetmelik'te yapılan değişiklik ile “Görevi gereği silah taşıması gerekenler” listesi de değiştirildi

11 Mayıs 2019 12:56

Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Yönetmelik’te birbiri ardına değişikliklere imza atan Erdoğan, son değişikliği silah ruhsatına yönelik yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yönetmelik değişikliği ile yakın çalışma ekibine süresiz silah ruhsatı hakkı verdi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ruhsatlarında süre kaydı aranmayacak kişiler” arasına, Cumhurbaşkanı Yardımcıları, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı ve İdari İşler Başkan Yardımcıları ve Savunma Sanayi Başkanı’nı ekledi.

Ofistekiler de listede

Yönetmelikte yer alan, “Görevi gereği silah taşıması gerekenler” listesini de değiştiren Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcılarını, Bakan Yardımcılarını, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanını, İdari İşler Başkan Yardımcılarını, Genel Müdürleri, Daire Başkan Yardımcılarını ve Cumhurbaşkanlığı Ofis Başkanları’nı bu listeye ekledi.

“Bireysel silahlanma”yı teşvik edici düzenlemeler birbiri ardına hayata geçiriliyor. Daha önce mermi fiyatlarında indirime giden Hükümet, geçen yıl yaptığı değişiklikle emekli ve görevi başındaki koruculara bireysel silah taşıma ruhsatı verilmesine karar vermişti.

OHAL kaldırılmadan önce KHK ile de bir düzenleme yapan Erdoğan, bir dönem de olsa muhtarlık veya belediye başkanlığı yapan kişilerin silah taşıma ve bulundurma ruhsatı almasını kolaylaştırdı, bu kişilerden harç alınması zorunluluğunu ise kaldırdı.