Sağlık

Şarap, etin kanserojen etkisini azaltıyor

Ete şarap eklemenin, yağlı etin midede çözülmesi sırasında ortaya çıkan iki zehirli kimyasalın etkisini büyük ölçüde azalttığı tespit edildi.

24 Ağustos 2008 03:00

Daha önce yapılan araştırmalarda kırmızı şarabın kalp üzerindeki yararlı etkisi ortaya konmuştu. Son yapılan bir araştırmada, bilim insanları bir grup fareyi sadece etle beslerken, diğer bir gruba kırmızı şarap özü zerk edilmiş et verdi.

Yapılan testlerde, ete şarap eklemenin, yağlı etin midede çözülmesi sırasında ortaya çıkan iki zehirli kimyasalın etkisini büyük ölçüde azalttığı görüldü. Yağlı etin kanser, damar sorunları gibi hastalıklarda etkili olduğu biliniyor.

ETİKETLER

haber