Gündem

Şanlıurfa Valisi: İlimizde 100 kişi Koronavirüs'ten hayatını kaybetti; vakaların ana kaynağı taziye, nişan ve bağ evlerindeki toplu yemekler

27 Temmuz 2020 12:59

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentte 100 kişinin Koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirdiğini, 1987 ev ile kırsaldaki 20 mahallede karantina tedbirlerinin uygulandığını duyurdu. Erin, kentteki vaka sayılarının ana kaynaklarının ise taziye, nişan ve bağ evlerindeki toplu yemekler olduğunu açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kentte görülen Koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarının haziran ayından bu yana arttığını belirterek, "En fazla ceza yazılan kentlerin başında Şanlıurfa var. Sadece emniyet ve jandarma birimlerimiz bugüne kadar uyguladığı toplam ceza miktarı 31 milyon 801 bin 366 Türk lirasıdır. Bu idari para cezası 30 bin civarında vatandaşa uygulandı. Her günde devam ediyor" dedi.

"Vakaların ana kaynağı taziye, nişan ve bağ evlerindeki toplu yemekler"

Şanlıurfa'da yaşayan 100 kişinin Koronavirüs'ten yaşamını yitirdiğini, kentteki vaka sayılarının ana kaynaklarının ise taziye, nişan ve bağ evlerindeki toplu yemeklerden kaynaklandığını aktaran Erin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakaların yüzde 90’ı bu tür etkinliklerden kaynaklanıyor. Şehir merkezinde yayılım yoğun olarak alışveriş merkezleri ve çarşılardan. Biz taziye evlerini kapattık.”