Gündem

Şanışer: Şarkımızı hiçbir siyasi düşünceye tek başına mâl etmeyin

08 Eylül 2019 10:31

Milyonlarca kişi tarafından izlenen Susamam şarkısının ‘sokak’ bölümünü seslendiren Mirac’ın tepki toplayan “HDP ve FETÖ bağlantılı kişilerin şarkıyı paylaşmasından ve bundan nemalanmasından aşırı rahatsızlık duyduğumu belirtmeliyim” sözlerinin ardından rapçi Şanışer açıklama yaptı. Şanışer, “Şarkımızı hiçbir siyasi düşünceye tek başına mâl etmeyin, hiçbir siyasi düşünceye direkt karşı olduğumuzu varsaymayın. Bunu hem dinleyen dostlardan hem de projede bulunan arkadaşlardan ciddiyetle rica ediyorum” dedi.

Şanışer, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Susamam şarkısına gösterilen ilgiden mutlu olduğunu ifade ederken, “Müziğin bir şeyleri değiştirebileceğine olan inancımın ne kadar yerinde olduğunu gördüm. Biz naçizane 20 müzisyen, dünyada ve ülkemizde yolunda gitmediğini düşündüğümüz şeyleri dilimiz döndüğünce anlatmaya çalıştık. Bir kişiyi bile suyu daha verimli kullanmaya, karbon ayak izimizi daha görünmez kılmaya, ‘insana’, ‘hayvana’, ‘hak ve özgürlüklere’ bir miktar daha saygılı olmaya dair düşünmeye itmeyi becerebildiysek ne mutlu bana”  dedi.

TIKLAYIN - Susamam'da yer alan rapçi Mirac, 'HDP ve FETÖ bağlantılı kişiler şarkıyı paylaşmasın' dedi, tepkiler üzerine mesajını sildi

"Toplu olarak yaptığımız açıklamaya ek olarak altını çizerek durumundayım" diyen Şanışer şunları söyledi:

“Lütfen şarkımızı hiçbir siyasi düşünceye tek başına mal etmeyin, hiçbir siyasi düşünceye direkt karşı olduğumuzu varsaymayın. Bunu hem dinleyen dostlardan hem de projede bulunan arkadaşlardan ciddiyetle rica ediyorum. En derin teşekkürlerimi sunuyor, hassasiyetinize güveniyorum.”

TIKLAYIN - Susamam'da yer alan rapçi Mirac'tan yeni 'HDP' açıklaması

Ne olmuştu?

Rapçi Şanışer, 17 şarkıcıyla birlikte Türkiye gündemindeki meseleleri ele alan Susamam isimli şarkıya 14 dakika 55 saniyelik klip çekmiş, klip kısa sürede Youtube listelerinde ilk sıraya yerleşmişti. Daha sonra, klipte ‘sokak’ bölümünü seslendiren Mirac, Twitter hesabından “Söylemem gerekir. Şarkıda bulunan bir kişi olarak ve tamamen yoksulu, yetimi, mülteciyi, sokağı anlatan biri olarak aşırı uç siyasi kesimlerin, HDP ve FETÖ bağlantılı kişilerin şarkıyı paylaşmasından ve bundan nemalanmasından aşırı rahatsızlık duyduğumu belirtmeliyim”  mesajı paylaştı. Mirac tepkiler üzerine “HDP yerine PKK demek daha doğru olacak sanırım, sonuçta HDP hâlâ aktif siyaset yapan bir parti…”  ifadelerini içeren ikinci bir mesaj paylaştı. Mirac daha sonra paylaşımlarını sildi. Mirac daha sonra Twitter'dan yayımladığı bir video ile açıklama yaptı. Açıklamada "Kırdığım tüm insanlardan özür dilerim. Ben de özgür bir insan olarak bazı parti ve ideojilere uzak durma ve doğru bulmama hakkını kullanabilirim. Şimdi tehdit ve baskılarınızı üzerimden çekin ve beni özgür insan haklarımla baş başa bırakın" dedi. 

TIKLAYIN - Ezhel 'Olay', Şanışer 'Susamam' dedi, bir gecede milyonlar izledi; 10 Ekim Katliamı, Gezi eylemleri, Emine Bulut...