Gündem

Malatya'da sandık başında kavga; Saadet Partili müşahitler öldürüldü

Saadet Partisi: AK Parti adayının yeğeni müşahitlerimizi öldürdü

31 Mart 2019 11:19

Malatya'nın Pötürge ilçesinde, oy verme işlemi sırasında çıkan kavgada 2 kişi tabancayla vurularak hayatını kaybetti. Saadet Partisi, sandıkta açık oy kullandırılmak istenmesinin üzerine müşahitlerinin itiraz ettiğini, AKP adayının yeğeninin silahla üyelerini öldürdüğünü duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "olay yüzünden partiler arası yargılamaya götürülmesini doğru bulmadığını" söyledi. Valiliğin aktardığına göre, 4 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı da saat 15.00 itibarıyla Türkiye genelinde yaşanan olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Olay, saat 10.30 sıralarında Pütürge ilçesi Bölünmez Mahallesi'nde meydana geldi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Bölünmez Mahallesi İlkokulu'na kurulan sandık başında, oy kullanma işlemi sırasında iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tabancayla vurulan Hasan Aktaş ile İlyas Aktaş, yaşamını yitirdi. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği kavganın ardından tabancayı ateşlediği belirtilen kişi gözaltına alındı.  2 kişinin cansız bedenleri, yapılan incelemelerin ardından morga kaldırıldı. Güvenlik güçleri, olayların daha fazla büyümemesi için okul çevresinde ve mahallede geniş güvenlik önlemi alındı.

Saadet Partisi: Müşahitlerimizi AK Parti adayının yeğeni öldürdü

Saadet Partisi, olaya dair şu açıklamayı yaptı:

"Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Açık oy kullandırılmak istenildiği ve bizim müşahitlerimizin itirazı sonucu çıkan olayda müşahitlerimiz silahla vurularak öldürülmüştür."

Karamollaoğlu: Alacağını bir iki oy yerin dibine batsın

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da şu açıklamayı yaptı:

"Malatya Pütürge'de AK Parti adayının yeğeninin saldırısı sonucu biri sandık görevlisi diğeri müşahit iki partilimiz vefat etmiştir. Yaşanan olay basit bir husumet değil, sandık başında açık oy kullandırılmak istenmiş ve bu duruma itiraz eden müşahitlerimiz katledilmiştir. Alacağınız birkaç fazla oy yerin dibine batsın."

CHP: Hiçbir belediye başkanlığı 2 kardeşimizin canına mal olmasına değmez

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"Maalesef 2 yurttaşımız seçimler nedeniyle bir tartışma sonucu öldürülüyor. Hiçbir belediye başkanı, neresi olursa olsun, hiçbir makam bir canın kaybedilmesinin karşılığı olamaz. Hele hele 2 kardeşimizin, 2 insanımızın hayatını kaybetmesi çok üzücü. Hiçbir belediye başkanlığı 2 kardeşimizin canına mal olmasına değmez. Bunu herkesin bilmesi gerekiyor. Umarım bir daha yaşanmaz. Herkesin sağduyulu olması gerekiyor, herkesin sakin olması gerekiyor. Sonuçta seçimler geçiyor, seçimlerden sonra Türkiye'de yeniden bir hayat var. Hepimiz, hep birlikte, hangi siyasi partiden olursak olalım, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin yurttaşları olarak birlikte yaşamaya devam edeceğiz." 

Kılıçdaroğlu'ndan taziye telefonu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu telefonla arayarak taziye mesajını iletti.
 

Erdoğan: Partiler arası yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum

Oy kullanan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da şu açıklamayı yaptı:

"Böyle bir durumun olmaması gerekirdi. 2 vatandaşımızın ölümü Cumhurbaşkanı olarak beni ciddi manada üzmüştür. Aynı şekilde arkadaşlarımı… Bu konuda şu anda Adalet, İçişleri bakanlıklarımız bütün soruşturmaları yapıyorlar. Ben bu iki arkadaşımıza rahmet diliyorum, ailelerine sabır diliyorum. Bu durumun partiler arası bir sorgulamaya, partiler arası yargılamaya götürülmesini doğru bulmuyorum. Bu tür konularda özellikle sözler çok büyük önem taşıyor. Temennim odur ki bunun dışında seçimler bittiği ana kadar herhangi bir durumun olmamasıdır. Şu ana kadar iyi gidiyor."

Erdoğan, daha sonra Karamollaoğlu'nu arayarak taziyelerini iletti. Erdoğan, "Malatya'daki olaydan duyduğu üzüntülerini dile getirip konunun takipçisi olduklarını, sorumlularının adalet önünde hesap vereceğini" söyledi.

AKP: Hepimiz için üzüntü kaynağı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de şu ifadeleri kullandı:

"Olay, hepimiz için üzüntü kaynağı. Emniyet ve savcılık sorumluları açığa çıkaracak. Soğukkanlılık korunmalı."

Valilik: 4 gözaltı

Malatya Valiliği, sandık başında iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıya dair açıklama yaptı. Valilik açıklamasında “Olayın failleri olduğu değerlendirilen 4 şüpheli jandarma ekiplerince yakalanmıştır” ifadesi yer aldı.

Milli Gazete: Vahşeti basit bir olay gibi yansıtmaya çalıştı

Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Gazete, hükümete yakın medyanın olayı örtbas etmeye çalıştığını yazdı. Gazetenin internet sitesinde yer alan haber şöyle:

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan vahşet, yandaş basın tarafından örtbas edilmeye çalışılıyor. Havuz medyasının amiral gemisi Sabah ve Yeni Şafak, web sitelerinde yaşanan vahşeti basit bir olay gibi yansıtmaya çalıştı.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olay, AKP'lilerin Saadet Partisi sandık görevlilerini katletmesine dair yandaş basında hiçbir ifade yer almadı. Sabah gazetesi olayı muhtarlık kavgası olarak görürken, Yeni Şafak iki grup arasında kavga olarak haberi okurlarına duyurdu.

Seçim öncesi Saadet Partisi'ne yönelik PKK'lı aday ve HDP ile ittifak yapıldığı yönünde yalan haberleri körükleyen yandaş basın, AKP'li başkan adayının yeğenlerinin Saadet Partisi mensubu 2 kişiyi katletmesini örtbas etmeye çalıştı. Firari olan katil zanlıları jandarma tarafından aranırken, yandaş basının olayı basite indirgeme çabası kamuoyunda tepki çekiyor.

Saadet adayından tepki

Saadet Partisi'nin Antalya adayı Ali Aktaş da partisinden 2 kişinin öldürülmesine "Nesli tükenmek üzere olan Saadet Partilileri devlet koruma altına almalı" diyen bir sosyal medya kullanıcısına tepki gösterdi.

Aktaş, Twitter hesabından şunları yazdı:

Cihangir İslam: İki cana kıydınız!

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da şu mesajı paylaştı:

Kaç baş sağlığı mesajı bu iki insanı geri getirecek? İki cana kıydınız, iki ocağı söndürdünüz. Size seçimden önce kırk kere söyemedik mi? "Savaşa gider gibi seçime gidiyor, düşmanlık üretiyorsunuz" demedik mi? İktidar hırsınız insanlığınızı öldürdü; bu yüzden: GİDECEKSİNİZ!