Dünya

Sandalla Manş Denizi'ni geçmeye çalışan iki sığınmacı hayatını kaybetti

Bir ay içinde ölenlerin sayısı 9'a yükseldi

12 Ağustos 2024 13:43

T24 Dış Haberler

Manş Denizi'ni bir sandalla geçmeye çalışan iki sığınmacı hayatını kaybetti ve bir ay içinde ölenlerin sayısı 9'a yükseldi.

Britanya Hükûmet Sözcüsü "trajik olayı" doğruladı ve sığınmacıların içinde bulunduğu "küçük tekne geçişlerinin korkunç tehlikesinin altını çizdiğini" söyledi; "Duyarsız dolandırıcıların savunmasız insanları istismar etmesini önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz. Üzüntümüz olaydan etkilenenlerle birlikte" dedi.

Aralarında benzin yanıkları olan kişilerin de bulunduğu 50 kişinin içinde bulunduğu bir bot ise pazar günü kurtarıldı. Her iki olaydan kurtulanlar Fransa'ya geri götürüldü. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bugünkü olaydan önce 4 gün boyunca geçiş yapılmamıştı.

53 kişi Gris-Nez Bölgesel operasyon ve gözetim merkezi tarafından olay yerine gönderilen bir helikopter ve birkaç gemi tarafından kurtarıldı. Sahil Güvenlik de yardımda bulundu, ancak 2 göçmenin de gemide baygın halde bulunduktan sonra öldüğü açıklandı.

Bu yıl, şimdiye kadar, 17 mülteci ölüm vakası meydana geldiği belirtildi. Pazar gününden önceki en son ölüm 28 Temmuz'da gerçekleşmiş ve bir kadının sandalda boğularak öldüğü rapor edilmişti.