Politika

Sancar: Devletin içindeki belirli güçler kaosla seçim sürecini dizayn etmeyi planlıyor

"Bu iktidar seçimlere giderken pek çok manevra yapacak"

19 Kasım 2022 15:49

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Devletin içindeki belirli güçler kaosla seçim sürecini dizayn etmeyi planlıyor" düşüncesini dile getirdi. 

Sancar, HDP Ağrı 4’üncü Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Sancar, "Bu iktidar seçimlere giderken pek çok manevra yapacak. Bizler bunu aylardır dile getiriyoruz. Kaos planları da yapacaklardır. En azından bu iktidarın içindeki belirli odaklar yapacaktır" dedi. 

"Her zaman söylüyoruz, Türkiye zor bir dönemeçten geçiyor. Geçen yıldan beri tekrar tekra  vurguluyoruz. Bu yıl final yılıdır. 2023’ün en geç haziran ayında seçimler yapılacak ve bu seçimler Türkiye tarihinin en önemli seçimi olacak. Biz de bunun farkındayız. Evet, seçimler siyasal mücadelenin önemli bir parçasıdır ama toplumsal mücadeleyi görmeden sadece seçimlere bakarak başarıya ulaşabileceğimizi elbette düşünmüyoruz. Lakin bu seçimler farklı. Bu seçimler gerçekten de toplumsal mücadele ile siyasal mücadelenin en sıkı bir biçimde iç içe geçtiği bir dönemeçte. O nedenle her gün seçimleri konuşuyoruz.

Bu iktidar seçimlere giderken pek çok manevra yapacak. Bizler bunu aylardır dile getiriyoruz. Kaos planları da yapacaklardır. En azından bu iktidarın içindeki belirli odaklar yapacaktır. Devletin içindeki belirli güçler, kaos planlarıyla seçim sürecini ve siyaseti de dizayn etmeyi mutlaka planlıyorlardır. Bunları mutlaka her seferinde bilmemiz ve görmemiz, yolumuzu yürürken tedbir almamız gerekiyor."