Gündem

Sancaktepe Belediyesi, Hayrat Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti'nin hem kirasını, hem de faturalarını ödemiş!

Hayrat Vakfı yöneticileri, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü'yü ziyaret etmişti.

05 Nisan 2023 07:44

AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin, Nur Cemaati’nin Hayrat Vakfı ile yandaş İlim Yayma Cemiyeti’nin yüz binlerce liralık kirasını ve faturalarını ödediği ortaya çıktı. CHP’li Meclis Üyesi İlknur Ünlü, bu duruma, "Yandaş dernek ve vakıfları finanse ediyorlar" diye tepki gösterdi.

Halk ekonomik krizin pençesinde yoksullukla boğuşurken İstanbul’daki AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin Nur Cemaati’nin Yazıcılar Grubu’na bağlı Hayrat Vakfı ile AKP’lilerin yönettiği İlim Yayma Cemiyeti için yüz binlerce lira harcadığı açığa çıktı.

Binayı tahsis etti, kirayı belediye ödedi

BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre; belediye, Nur Cemaati’nin Yazıcılar Grubu’na bağlı Hayrat Vakfı için 2015'te protokol imzalayarak kiraladığı binayı tahsis etti. Belediye, sadece 2022’de vakfa tahsis ettiği binanın kirası için yaklaşık 240 bin TL harcadı.

İlim Yayma Cemiyeti'nin kirasını da ödemiş

Sancaktepe Belediyesi, 2018'de de İlim Yayma Cemiyeti’ne kiraladığı bir binayı 10 yıllığına tahsis etti. Bu bina için de belediye kasasından sadece 2022'de 181 bin 500 TL ödendi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tülün, AKP İstanbul teşkilatının kurucuları arasında yer alırken aynı zamanda da uzun bir süre AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Ayrıca, İlim Yayma Cemiyeti’nin yönetiminde Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve eski AKP Rize Milletvekili İsrafil Kışla ile kamudan 7 yılda tam 366 milyon TL değerinde 260 ihale alan AKP’li İBB Meclisi Üyesi Ömer Akbulut gibi çok sayıda da AKP’li de yer alıyor.

"Suç duyurusunda bulunacağız"

CHP Meclis Üyesi Ünlü, yaptığı değerlendirmede, belediyelerin dernek ve vakıflara doğrudan para aktarmasının, bina kiralamasının mümkün olmamasına karşın, Sancaktepe Belediyesi’nin kendilerine yakın Hayrat Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti için bina kiraladığını tespit ettiklerini söyledi.

Ünlü, şunları söyledi:

"Sancaktepe Belediyesi hukuken uygun olmayan bu tahsisleri, kendilerine yakın dernek ve vakıfları finanse ederek güçlendirmek amaçlıyla kullanmaya devam ediyor. Biz öğrenci yurtlarının kamu ve belediyeler eliyle gerçekleştirilmesi gerektiğini daha önce de ifade ettik. Bu anlamda İstanbul Büyükşehir Belediyemizin gerçekleştirdiği çok güzel örnekler var. Kamu zararına sebebiyet veren bu tahsislerle ilgili ilerleyen günlerde suç duyurusunda bulunacağız."