Gündem

Sanatçılar 'oyuna' geldi; yer aldıkları klibin Cumhurbaşkanlığınca hazırlandığından haberleri yokmuş

Haldun Dormen: Tamamen Nilgün'ün kurbanı olduk

28 Mart 2019 07:13

Cumhurbaşkanlığı'nca hazırlanan, televizyon ve sosyal medyada yayımlanan “Sanat Varsa Hayat Var” başlıklı klipte Suna Keskin, Haldun Dormen, Göksel Kortay, Nevra Serezli gibi pek çok tiyatro sanatçısı yer aldı. Ancak sanatçılar klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğinden habersiz olduklarını ifade ediyor.
 
Cumhuriyet'ten Öznur Oğraş Çolak ve Ayça Han'ın haberine göre, Nilgün Belgün yapılan klibin Kültür Bakanlığı desteğiyle yayımlanacağını klipteki sanatçılarla paylaştıklarını; fakat Cumhurbaşkanlığı desteğiyle değil de Kültür Bakanlığı desteğiyle olarak aktardıklarını belirtti. Öte yandan Belgün, seçimlerden hemen önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm televizyon kanallarında yayımlayarak Dünya Tiyatro Günü’nü kutladığı klibin sonuna kendi mesajını ekleyeceğinden sonradan haberdar olduklarını belirtti.

Haldun Dormen: Tamamen Nilgün'ün kurbanı olduk

"Tamamen Nilgün'ün kurbanı olduk" diyen Haldun Dormen, "Hiçbirimiz bunun siyasi bir sonucu olacağından haberdar değildik. Ben bu zamana kadar AKP’den gelen hiçbir davete, hiçbir yemeğe katılmadım. Nilgün’ün haberi var mıydı yok muydu bilmiyorum, kendisi de olmadığını söylüyor" diye konuştu.

Suna Keskin de teklifin Nilgün Belgün'den geldiğini ifade ederek, klibin Cumhurbaşkanlığı için çekildiğini bilmediğini ve yayımlandıktan sonra öğrendiğini söyledi. Tiyatro gününe özel yapıldığı için sorgulamadığını ifade eden Nevra Serezli de, "Sonradan klibin sonuna bir şeyler konulmuş bilmiyorum. Olumlu yönden de bakmak gerekirse Cumhurbaşkanı Dünya Tiyatro Günü’nü kutlamış. Yaşını başını almış insanlarız, kolay kolay kullanılmayız, art niyet aramıyorum. Biz sanatçılar, çocuklar için ya da engelliler için denildiğinde tabii varım diyoruz. Bazı zamanlarda bunu düşünmezsiniz tiyatro lafı denilince gittim" sözlerini kaydetti.

"Cumhurbaşkanlığı için yapıldığını bilseydim gider miydim, net bir şey söyleyemiyorum tabii ama; sanat ayrımcı değil, birleştiricidir. Ben her türlü yasaklamaya karşı özgürlükten demokrasiden yanayım" diyerek konuya ilişkin fikirlerini sunan Göksel Kortay da, devamında, "Ben her türlü yasaklamaya karşı özgürlükten demokrasiden yanayım. Sanata emek vermiş sanatçıların Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun, dilerim tiyatrolar hiç boş kalmaz. Tiyatro bitmez, tiyatro benim bitmez sevdamdır" sözlerini dile getirdi.

Öte ayndan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dün İstanbul Valiliği'nin yasaklamasına karşın Kadıköy Tiyatro Platformu tarafından Genco Erkal, Barış Atay, Orhan Aydın ve Enis Fosforoğlu'nun da katılımıyla Kadıköy'de kutlandı.