Spor

Samuel Eto'o: Guardiola benden özür dilemeli

''Inter tarihinin en iyi transferi oldum''

12 Nisan 2019 18:04

Kariyerini Katar'da sürdüren ve bir dönem Antalyaspor ile Konyaspor formaları da giyen Samuel Eto'o, geçmişe dair önemli açıklamalarda bulundu. Eto'o, Barcelona'dan ayrılma nedeni olarak Pep Guardiola'yı gösterirken, kendisini Inter tarihinin en iyi transferi olarak değerlendirdi.

Dünyaca ünlü Kamerunlu futbolcu, Barcelona'da top koşturduğu yıllarda Pep Guardiola ile yaşadıklarını anlatırken kendisini Inter tarihinin en iyi transferi olarak değerlendirdi.

beIN Sports'a konuşan Eto'o, ''Pep Guardiola o yıllarda takımı anlayamıyordu, bizim oyuncu grubunun yaşadıklarını yaşamıyordu. Bir gün ona, 'Barcelona kazanacaksa Messi'nin sayesinde değil, benim sayemde kazanacak' dedim. Nitekim öyle de oldu. Guardiola bundan ötürü benden özür dilemeli'' dedi.

''Inter tarihinin en iyi transferi oldum''

Barcelona'dan ayrılıp Inter'e transfer olduğu süreci de anlatan Eto'o, Guardiola'nın kendisini istemediğini belirterek, ''Kulübün beni transfer listesine koyduğunu öğrendim. Avukatım, Guardiola'nın böyle istediğini söyledi. Aslında tarihe geçmemi sağlayan kişi Pep oldu. Çünkü Inter'e giderek kulüp tarihinin en iyi transferi oldum ve futbol tarihinin bir parçası haline geldim'' şeklinde konuştu.