Gündem

Samsung'tan çocuklar için güvenli internet videosu: "İnterneti tadında kullan"

19 Şubat 2021 15:47

Teknoloji firması Samsung, internetin çocuklar tarafından fazla kullanıldığı bu dönemde, kendi uygulaması Samsung Kids'in yararından bahseden anlamlı bir video paylaştı.
 
Koronavirüs'ün sebep olduğu pandemi ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de internet kullanımı bir hayli arttı ve yapılan araştırmalara göre internet kullanıcılarının yaş ortalamaları da gittikçe küçülmeye başladı.
 
Teknoloji devlerinden Samsung, bu ihtiyaç doğrultusunda “İnterneti Tadında Kullan” sloganıyla yeni bir kampanya başlatarak, çocukların internette ne tür zararlı içeriklerle karşılaşabileceğini gösteren bir video paylaştı. 

"Ebeveynler, kontrolü elden bırakmamalı"

İnterneti Tadında Kullan hareketi, daha önce gençleri hedef almış ve internetin daha sağlıklı bir biçimde kullanılması için çeşitli çalışmalar başlatmıştı. Kampanya, 24 milyon internet kullanıcısına ulaşmış ve 2 Felis ve 1 Başarı ödülü almaya layık görülmüştü. 

2021 senesinde de aynı hedef doğrultusunda ilerlemek isteyen Samsung, bu sefer odağını anne baba ve küçük çocuklara doğrultmuş durumda. YouTube üzerinden bir video paylaşan şirket, kampanyayla birlikte çocukların internet üzerindeki hareketlerini veliler tarafından kontrol edilmesini sağlayan Samsung Kids adlı arayüz uygulamasının da yararlarından bahsetmiş oldu. 

Kullanıcılara ücretsiz sunulan bu uygulama, ebeveynlerin çocuklarının akıllı telefon ya da tabletlerini kontrol edip internette güvenli bir şekilde gezindiklerinden emin olmalarını sağlıyor.