Spor

Şampiyonlar Ligi Play-Off turu; takımların kadro değerleri ve elleşmeler belli oldu

14 Ağustos 2024 10:48

Fenerbahçe, zorlu Lille mücadelesinden sonra turnuvaya veda ederken, Galatasaray ve Karabağ gibi takımlar ise play-off turunda mücadele etmeye hazırlanıyor.

TIKLAYIN - Fenerbahçe turu uzatmalarda kaybetti; Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe'nin Fransız rakibi Lille, ilk maçta aldığı 2-1'lik galibiyet ve İstanbul'daki 1-1'lik beraberlik sonucu tur atladı ve Çekya'nın güçlü ekibi Slavia Prag ile eşleşti. Lille'in kadro değeri 243.5 milyon Euro ile bu turdaki en yüksek piyasa değerine sahipken, Slavia Prag'ın kadro değeri ise 87.8 milyon Euro.

Galatasaray, İsviçre'nin Young Boys takımı ile eşleşti. 21 Ağustos'ta deplasmanda oynanacak olan ilk maçta avantajlı bir skor elde etmeyi amaçlayan sarı-kırmızılılar, 27 Ağustos'ta İstanbul'da rövanşa çıkacak. Galatasaray'ın kadro değeri 210.5 milyon Euro ile bu turun en değerli ikinci takımı olurken, Young Boys'un değeri 63 milyon Euro olarak belirlendi.

Azerbaycan'ın Karabağ takımı, Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb'i ile karşı karşıya gelecek. 20 Ağustos'ta deplasmanda yapılacak maçın ardından, 28 Ağustos'ta evinde rövanş oynayacak Karabağ'ın kadro değeri 16.48 milyon Euro ile turdaki en düşük değer. Dinamo Zagreb'in kadro değeri ise 72.6 milyon Euro.

Diğer önemli eşleşmeler arasında, Norveç'in Bodø/Glimt takımının Sırbistan'ın Kızılyıldız'ı ile, Dinamo Kiev'in Avusturya'nın RB Salzburg'la karşılaşacak olması yer alıyor. Bu maçlarda Bodø/Glimt'in kadro değeri 32.25 milyon Euro, Kızılyıldız'ın 67.7 milyon Euro, Dinamo Kiev'in 76.7 milyon Euro ve RB Salzburg'un 177.8 milyon Euro olarak kaydedilmiş.

Bu turda ayrıca, İsveç'in Malmö takımı Çekya'nın Sparta Prag'ı, Danimarka'nın Midtjylland takımı ise Slovakya'nın Slovan Bratislava'sı ile mücadele edecek. Malmö'nün kadro değeri 41.5 milyon Euro, Sparta Prag'ın 71.95 milyon Euro, Midtjylland'ın 59.35 milyon Euro ve Slovan Bratislava'nın 26.6 milyon Euro olarak belirlendi.