Gündem

Salda Gölü’nü ziyaret eden Emine Erdoğan: Halkımızın mutmain olmasını tavsiye ediyorum

"Çok güzel bir girişim, tebrik ediyorum bakanlığımızı”

02 Eylül 2019 14:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Salda Gölü’nü ziyaret etti. “Çalışmaları nasıl buldunuz?” sorusuna Emine Erdoğan, “Ben mutmain* oldum, halkımızın da mutmain olmasını tavsiye ederim” yanıtını verdi.

TIKLAYIN: Salda Gölü ve çevresine ahşap bariyer sistemi kuruldu


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kurum, “Salda’nın doğal güzelliklerini korumak ve bize bırakılan emanetleri en iyi şekilde aktarmak için buradayız. 14 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımızın onayı ile Salda bölgesindeki 44 metrekare özel çevre koruma bölgesini biz 7 kat arttırdık. Amacımız bu bölgede yapılaşmaya hiçbir şekilde izin vermemek” dedi.

TIKLAYIN: Salda Gölü için mahkemeden ara karar: Proje ve ihaleyle ilgili tüm belgeler istendi


Salda Gölü’nün Maldivler’e benzediğini ifade eden Kurum, “Salda Gölü bizim Saldivlerimiz. Doğal güzelliğimizi koruyacak projeleri hayata geçireceğiz. Burada 38 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor burası” diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren Kurum, “Beyaz kumsala kadar araçları ile girebiliyordu vatandaşlarımız. Sonrasında biz buraya bir düzenleme yaptık. Kıyı ve kenarda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz.  Vatandaşlarımızın  dinleme, mescit ve sağlık ihtiyaçlarını giderebilecekleri yerler dışında herhangi bir yapı yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Çivi dahi kullanmayacağız, asfalt dökmeyeceğiz. Yapmayacağız, yapılmasına da izin vermeyeceğiz. Sayın Emine Erdoğan’a projeleri gördüğü için teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Salda Gölü projesini incelediğini dile getiren Emine Erdoğan,   “Cennet ülkemizin cennet köşelerinden biriyle ilk defa karşılaşıyorum, çok duygulandım.  İlk söylediğinde böyle şeyler anlatılmamıştı. ‘Bakanlık eliyle kötü hale getirilecek’ dendi. Ben de bakanıma bunu bildirdim. Asla böyle bir şey olmadığını söyledi ve buraya davet etti. Önceki ve sonraki halini bana göstermek istediğini söyledi. Gerçekten gördüm ve mutmain oldum. Bütün halkımızın da mutmain olmasını tavsiye ediyorum. Çok güzel bir girişim, tebrik ediyorum bakanlığımızı” dedi.


* Mutmainin TDK anlamı: İnanmış, gönlü kanmış, emin olan.