Ekonomi

Saktör yetkilileri: Vergi teşviki ile kira fiyatları dizginlenebilir; büyükşehirlerde üst sınır getirilebilir

04 Nisan 2023 07:13

Ankara Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam, deprem felaketinin ardından artış hızı daha da yükselen kira fiyatlarının vergi ve teşvik önlemleriyle orta vadede dizginlenebileceğini söyledi. Oda olarak kira artışlarını önlemeye yönelik çalışma yaptıklarını belirten Başkan Akçam, Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde uygulanan vergi teşviklerinin Türkiye'de de uygulanabileceği sonucuna vardıklarını söyledi.

Sözcü’de yer alan habere göre; Hakan Akçam, kira fiyatlarındaki artışın durdurulabilmesi için kiralık konut arzının hızla arttırılmasından başka çare olmadığını ifade etti. Bunun için sadece satmak için konut üreten TOKİ ile belediye şirketleri ve büyük inşaat firmalarının kiralanabilir konut üretimine yönlendirilmesini öneren Akçam, kiralama amaçlı yapılan konutlara hem inşaat aşamasında hem de kiralamada vergisel avantajlar sağlanması gerektiğini söyledi. 

Akçam, “Ülke geneli yerine başta büyükşehirler olmak üzere belli bölgelerdeki kira artışlarına limit konulabilir. İstanbul gibi yüksek kira artışlarının olduğu yerlerde farklı oransal sınırlamalar konulabilir” dedi.