Dünya

Sahte video ile bir göçmeni tecavüzle suçlayan İspanyol polise hapis cezası

Dava hakimi polis memurun ayrımcılık karşıtı bir kursa gitmesi talimatını da verdi

09 Kasım 2022 20:44

İspanya'da bir göçmeni sosyal medyada paylaştığı sahte video ile tecavüzle suçlayan polis memuruna 15 ay hapis cezası verildi.

Temel insan haklarını ve kamu özgürlüğünü ihlal etmekten suçlu bulunan İspanyol polise ayrıca bin 620 euro para cezası kesildi. Dava hakimi polis memurun ayrımcılık karşıtı bir kursa gitmesi talimatını da verdi.

Euronews'te yer alan habere göre polis memuru, sosyal medyada bilerek yanlış bilgi yaymaktan dolayı ülkede ilk defa ceza alanlardan biri oldu.

Videolu paylaşım

İspanyol polis, 2019 yılında Barselona'nın Canet de Mar ilçesinde bulunan göçmen kabul merkezindeki bir kadının reşit olmayan iki kişinin tecavüzüne uğradığına dair iddialarının birkaç gün sonrasında Twitter hesabından bir video paylaştı.

Videoda bir adamın bir kadını bilincini kaybedene kadar dövdüğünü gösteren rahatsız edici görüntüler bulunuyordu. Polis paylaşımında, görüntülerdeki saldırganın Canet de Mar'da reşit olmayan ve refakatçisiz Faslı bir göçmen olduğunu ve bu kişinin daha sonra videodaki kurbana tecavüz ettiğini belirtti.

21 bin 900'den fazla kez paylaşılan görüntülerin aslında Çin'deki bir saldırıya ait olduğu anlaşıldı.