Dünya

Sahte hesaptan paylaşılan sözleri gerçek sanan Trump, Reagan'ın kendisine iltifat ettiğini zannetti

09 Temmuz 2019 14:30

T24 Dış haberler

ABD Başkanı Donald Trump,  Twitter üzerinden eski başkanlardan Ronald Reagan'ın kendisi hakkında söylediği iddia edilen bir sözü gerçek zannedip paylaştı. Kısa süre sonra Reagan'ın hiç böyle bir söz söylemediği 'teyit' siteleri tarafından ortaya çıkarıldı. 

CNN'in aktardığına göre Trump, 'The Reagan Battalion' adlı grubu taklit eden bir Twitter hesabını gerçek zannetti. Sahte hesap tarafından paylaşılan resimde Trump'ın Reagan'ın elini sıktığı görülürken üstünde de sözde eski başkan tarafından söylenmiş, "Nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. O genç adamla tanıştığımda bir başkan ile el sıkışıyorum gibi hissettim" ifadeleri yer aldı. Sahte Reagan Battalion paylaşımında ayrıca, "Sevgili zayıf muhafazakarlar, unutmayın ki halka ve gerçek başkanımıza rakip olamazsınız" ifadeleri yer aldı.

Trump bu paylaşımı alıntılayarak "Tatlı" yazdı ve tekrar paylaştı. Altına kısa süre içinde bu sözün gerçeği yansıtmadığı ile ilgili birçok yanıt geldi. ABD'li teyit siteleri Reagan'ın hiç böyle bir söz söylemediğini doğruladı. Trump kendi paylaşımını silmezken sahte hesap tarafından yapılan paylaşım silindi. 

Trump, kısa süre sonra gerçek 'Reagan Battalion' Twitter hesabından resimler paylaştı.