Gündem

Sağlık-Sen Genel Başkanı kendi maaşını 26 bin TL’ye yükseltmişti; sendikalardan maaş açıklamaları

07 Ekim 2019 18:31

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un maaşını 26 bin 94 liraya yükseltmesi üzerine sendikacılara yapılan "Maaşlarınızı açıklayın" çağrısına KESK'e bağlı sendikalardan yanıt geldi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un maaşını 26 bin 94 liraya yükseltmesinin ortaya çıkmasının ardından sendikacılara yapılan "Maaşlarınızı açıklayın" çağrısına KESK'e bağlı Eğitim Sen, SES ve Tüm Bel-Sen'den yanıt geldi. Buna göre Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen Başkanı Semih Durmuş'un 26 bin liralık maaşı, KESK'e bağlı sendikaların başkanlarının maaşının yaklaşık 6 katı.

Memur Sen'e bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un 17 bin 340 lira olan maaşının, yüzde 50,4'lük zamla 26 bin 94 liraya yükseltildiği, Durmuş'un ayrıca 800 bin liralık Audi A6 makam aracı ile 13 bin liralık iPhone X telefon aldığı basına yansımıştı.

TIKLAYIN Memurlar yüzde 4 zam almıştı; sendika başkanı kendi maaşına yüzde 85 zam yaptı

TIKLAYIN - Kendi maaşını 26 bin TL'ye yükselten sendika başkanı 'eskisi kullanışlı değildi' diye 800 bin liralık makam aracı almış

Eğitim-Sen

Bu gelişmeler üzerine sendika başkanlarına yapılan "Maaşlarınızı açıklayın" çağrısına Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan karşılık verdi. Aydoğan, sosyal medya hesabı üzerinden maaş bordrosunu paylaştı. Buna göre Aydoğan'ın maaşı kesintiler sonrası 4 bin 206 TL.

Aydoğan mesajında ayrıca "Vazgeçilmez ilkemizdir! 'Eğitim Sen tüzüğü madde 59: Görevleri süresince aylık ve öteki özlük haklarını, bulundukları kadro ve derecenin hak ettikleri toplamını geçmeyecek şekilde sendikadan alırlar.' 'Huzur aidatı' vb. isimler altında hiçbir ayrımcı uygulamayı kabul etmeyiz" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası

KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yönetimi de Durmuş'un maaşının ve yaşadığı lüksün sendika yöneticiliğini kişisel zenginleşme aracı olarak görenlerin emekçilerden nasıl uzaklaştığını gösterdiğini bildirdi. Hemşire olan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden'in net gelirinin 5 bin 332 lira, veri hazırlamada çalışan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara'nın net gelirinin ise 4 bin 780 lira olduğu belirtilen açıklamada "Ekte sunduğumuz eş genel başkanlarımızın maaş bordrosunda da görüleceği üzere, işyerinde aldığımız ücretten ne bir eksik ne de bir fazla olan maaşımızın dışında harcırah, huzur hakkı vb. herhangi bir ek ücret almamız söz konusu bile değildir. Ve bu durum yöneticilerin inisiyatifine bırakılmamış, sendikamız tüzüğü ile de güvence altına alınmıştır" denildi.

TÜM BEL-SEN

KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Yürütme Kurulu yaptığı açıklamada, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt'un maaşının tekniker kadrosunda çalıştığı Mamak Belediyesinden aldığı aylık ücret olan 6 bin 351 TL kadar olduğunu açıkladı.

Açıklamada, "Genel Başkanımız dahil hiçbir MYK üyesine Genel Kurul dönemlerinde veya başka her hangi bir dönemde 'huzur hakkı' veya başka adlar altında tazminat veya ikramiye gibi hiçbir ekstra ödeme kabul edilemez" diye belirtildi.