Gündem

Sağlık Bakanlığı, RTÜK kararı olmadan şehir hastaneleriyle ilgili 'kamu spotu' yayınlattı

RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen, videonun RTÜK kararı olmadan oynatılmasını skandal olarak değerlendirdi

30 Mart 2019 11:53

Sağlık Bakanlığı'nın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, seçim mitinglerinde uzun uzun izlettiği şehir hastaneleriyle ilgili  'kamu spotu' adı altında 45 saniyelik bir video hazırlattığı ve bunu RTÜK kararı olmadan kanuna aykırı biçimde, bedelsiz olarak 'zorunlu yayın' statüsünde televizyonlarda  yayınlattığı ortaya çıktı. 

Ozan Çepni’nin Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, Erdoğan’ın açtığı Bilkent Şehir Hastanesi’nin ardından Sağlık Bakanlığı “yepyeni bir dönem” adı altında kamu spotu hazırlattı. Kamuoyunda şehir hastanelerinde verilen hizmetler hakkında farkındalık oluşturmak için hazırlanan 45 saniyelik videonun, seçim öncesine denk getirilerek RTÜK kanununa aykırı olarak onaysız ve “bedelsiz” olarak televizyonlarda oynatılmaya başlattığı tespit edildi.

Üst Kurul’un onaysız, 'zorunlu' reklamını Cumhuriyet’e değerlendiren RTÜK üyesi İsmet Demirdöğen, “Bu bir skandaldır. Bir seçim uğruna bütün değerlerin tasfiyesidir. Kabul edilmemiş bir spotun RTÜK bürokrasisinin, üyelerin iradesini yok sayarak, kurumu siyasetin aktif aracı haline getirmek büyük ayıp ve ahlaki yozlaşmadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mitinglerde uzun uzun  şehir hastanelerini izletiyor.