Dünya

Sağcı Reform UK'nin lideri Nigel Farage, Britanya'nın en çok kazanan milletvekili oldu

GB News kanalında sunucu olarak ayda 97 bin 900 sterlin kazandığını beyan etti

17 Ağustos 2024 09:31

T24 Dış Haberler

Britanya'da aşırı sağcı Reform'un lideri Nigel Farage, yılda yaklaşık 1,2 milyon sterlin kazanarak ülkede en çok kazanan milletvekili oldu. 

Reformcu Birleşik Krallık milletvekili, yeni parlamentonun ilk kayıtlarında, hedge fonu milyarderi Paul Marshall'ın ortak sahibi olduğu GB News kanalında sunucu olarak ayda 97 bin 900 sterlin kazandığını beyan etti.

Farage ayrıca Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından 17 Temmuz'da ABD'ye yaptığı ziyaretin 32 bin sterline mal olduğunu ve daha önce Brexit partisine milyonlarca dolar bağışta bulunan Tayland merkezli kripto yatırımcısı Christopher Harborne tarafından finanse edildiğini açıkladı.

Amaç “neredeyse öldürülmek üzere olan bir arkadaşa destek olmak" olarak kaydedildi.

Nisan ayında Brüksel'de düzenlenen Ulusal Muhafazakârlık Konferansı'na yapılan 9 bin 250 sterlinlik bir gezi daha Farage'ın gayri resmi yardımcısı George Cottrell tarafından finanse edildi. 

Farage'ın çevresindeki yüksek profilli isimlerden biri olan Cottrell, 2017 yılında dark web üzerinden kara para aklama hizmeti sunmaktan hüküm giydikten sonra 8 ayını bir Amerikan hapishanesinde geçirmişti. 

Milletvekilinin sosyal medya kazançları da ortaya çıktı. X üzerinden bin 550 sterlin, Meta üzerinden 853 sterlin ve Cameo videolarından 4 bin sterlin kazandığını gösterdi. Milletvekiline The Daily Telegraph tarafından da ayda 4 bin sterlin ödeniyor.

Daha önce en çok kazanan milletvekili, aynı zamanda avukat olarak da çalışan Muhafazakâr Milletvekili Geoffrey Cox'tu. Hukuk firması Withers'tan 293 bin 400 Sterlin kazanan Cox, 2016-2018 yılları arasında yürüttüğü çalışmalar karşılığında temmuz ayında Hindistan'daki bir odadan 379 bin sterlin ödeme aldı.

En yeni kayıtlar ayrıca Britanya Başbakanı Keir Starmer'a Futbol Federasyonu tarafından Taylor Swift konseri için 4 bin sterlin değerinde dört bilet hediye edildiğini de doğruluyor. Başbakan daha önce de muhalefetteyken kabul ettiği 76 bin sterlin değerindeki ücretsiz ikramlar ve ağırlamalarla dikkatleri üzerine çekmişti.