Gündem

Sabri Ülker’in torunu ‘fakirlik belgesi’ aldı

Ömer Özokur, üç yıl önce en zengin 100 isim arasındaydı

04 Temmuz 2019 11:36

Ömer Özokur, dedesi Sabri Ülker'den kendisine kalan hisselerin elinden alındığını öne sürerek, açtığı miras davasında yüksek harcı ödeyemediği için adli yardım talebinde bulundu. Özokur'un muhtarlıktan aldığı yazıda “Hiçbir sosyal güvencesi yok, mağdur olduğu muhtarlığımızca bilinmektedir”  ifadesi kullanıldı.Konuya ilişkin Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada "Ömer Özokur ailenin değerli bir ferdidir, Yıldız Holding’e ait ya da iştiraki olan şirketlerde herhangi bir temsil, hisse ve imza yetkisi bulunmamaktadır" denildi.

Diken'den Ali Çiçek'in haberine göre, İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan dava dosyasında önemli ayrıntılar yer aldı.

Yüzde 3.5’lik hisse

Özokur, Sabri Ülker’in kızı Ahsen Özokur’un üç çocuğundan biri. Özokur’un biri üvey diğer iki kardeşi daha bulunuyor. 

Bir dönem Yıldız Holding’in bazı şirketlerinin yönetiminde de yer alan Ömer Özokur açtığı davada, dedesi Sabri Ülker’in vefatından önce kendisine bıraktığı yüzde 3.5’lik Yıldız Holding hissesinin elinden alındığını öne sürdü. Özokur, mahkemeden bu durumun tespitini ve söz konusu hisselerin kendi adına tescilini istedi.

Muhtarlık: Mağdur olduğunu biliyoruz

Yargılama aşamasında davacı tarafın karşısına yüksek bir harç ödemesi çıktı. Mahkeme 42 milyon 693 bin 75 liralık harcın ödenmesi için süre tanıdı. Bu süreçte Özokur mahkemeden adli yardım talebinde bulundu. Bunun için gerekli evraklar mahkemeye sunuldu.

Beşiktaş Kültür Mahallesi Muhtarı Dursun Gül imzasını taşıyan 10 Mayıs 2019 tarihli yazıda, “Hiçbir sosyal güvencesi olmadığı ve aynı zamanda mağdur olduğu muhtarlığımızca bilinmektedir" ifadesi kullanıldı. 

Ödeyecek durumu yok

Dava dosyasına giren söz konusu yazıyla birlikte, dava dilekçesinde Özokur’un üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlığının olmadığı, söz konusu harcı ödemek için satabileceği bir varlığının olmadığı belirtildi.

Dava dosyasına göre davalı konumda ise Murat Ülker, Ali Ülker, Ahsen Özokur, Ahmet Özokur, Yıldız Holding AŞ ile Üs Holding AŞ yer alıyor.

Davalılar adına yapılan ortak savunmada Özokur’un iddiasının gerçeği yansıtmadığı, adli yardım talebi ve davanın reddine karar verilmesi istendi.

Mahkeme talebi geri çevirdi

Mahkeme, tarafların delil ve savunmalarını aldıktan sonra adli yardıma ilişkin karar verdi. Mahkemenin 24 Mayıs tarihli kararına göre, Özokur’un adli yardım talebi geri çevrildi. Mahkeme, belirlenen harcın ödenmesi için süre verdi.

En zenginler listesindeydi

Muhtarlık yazısında “Sosyal güvencesi yok, mağdur durumda” denen Ömer Özokur, üç yıl önce en zengin 100 isim listesinde yer almıştı. Ömer Özokur 320 milyon dolarlık servetiyle 82’nci sıradadaydı. Listenin ilk sırasında ise 4.4 milyar dolarlık servetiyle şimdilerde davalık olduğu dayısı Murat Ülker vardı.

60 bin çalışanı var

70 yıl kadar önce Eminönü Nohutçu Han’da Sabri Ülker ve kardeşi tarafından temeli atılan Yıldız Holding’in yaklaşık 60 bin çalışanı var. Cirosu 52 milyar lirayı bulan holdingin 80 fabrikası bulunuyor. Yıldız Holding 100’ü aşkın ülkeye ihracat yapıyor.

Yıldız Holding'ten açıklama

Haberlerin ardından Yıldız Holding'ten şu açıklama yapıldı:

Sayın Ömer Özokur ailenin bir üyesidir.

Kendisi ailenin değerli bir ferdidir, ancak aileye ve/veya Yıldız Holding’e ait ya da iştiraki olan şirketlerde herhangi bir temsil, hisse ve imza yetkisi bulunmamaktadır. Kamuoyuna yansıyan iddialar asılsızdır.

Kendisi zaman zaman bir takım sağlık sorunları yaşamakta ve tedavi görmektedir. Böyle dönemlerde; bazen anlamsız bazen de kötü niyetli kişiler tarafından suistimal edilebilecek durumlara maruz kalabilmektedir. Bu gibi durumlarda bir hayal dünyasına sığınıp gerçekle ilgisi olmayan iddialarda ve/veya söylemlerde bulunabilmektedir. Sonuç olarak kendisine, ailesine, ailesinin ismine ve itibarına gölge düşerecek ve hatta zarar verecek söylem veya eylemlere girişmektedir.