Gündem

Sabri Tümer, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Başkanlığı'na seçildikten bir gün sonra hayatını kaybetti!

06 Haziran 2022 18:37

T24 Ekonomi

Sabri Tümer, 5 Haziran Pazar günü yapılan İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde başkanlığa seçildi. Sabri Tümer (76) pazartesi sabahı uykusunda hayatını kaybetti.

İstanbul YMM Odası'ndan bu sabah (6 Haziran Pazartesi) üyelere gönderilen mesajda, şöyle dendi:

"Acı kaybımız

Odamızın 5 Haziran 2022 tarihinde yapılan seçim sonuçlarına göre başkan seçilen Sayın Sabri Tümer'i bu sabah aniden kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz. Camiamızın başı sağ olsun.

Cenaze ilgili bilgiler daha sonra bildirilecektir."

Sabri Tümer kimdir?

1946 Adana Kozan'da dünyaya gelen Sabri Tümer, orta öğrenimini Kozan Lisesinde tamamladı. 1973 yılında Marmara Üniversitesi İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olan Tümer 1971 yılından vefatına kadar muhasebe ve denetim mesleğini yürüttü.

Sabri Tümer, 1992 yılında Yeminli Mali Müşavir (YMM) ruhsatını aldı. İstanbul Esnaf Odaları Birliği ve İstanbul İhracatçılar Birliği Mali Danışmanlığı'nı uzun yıllar yaptı.

1988 yılında Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği (MMMB) Eminönü Şube Başkanı olan Tümer, 1997 yılında ise İstanbul Yüksek Ticaretliler Derneği Başkanı oldu; 2004 yılından itibaren İstanbul YMM Odası disiplin kurulu başkanlığı yaptı.

Evli ve iki çocuk babası olan Tümer, 5 Haziran 2022'de İstanbul YMMO Başkanı seçilmişti.


Babacan: Savcılık da mahkeme de duysun; Gezi Davası'yla ilgili şahsi bir mağduriyetim yok

Bakan Nebati: Artan enflasyon karşısında gelir seviyesi düşük vatandaşlarımızın alım gücünü korumak için yoğun çaba sarf ediyoruz

Akbank Sanat, kopya esere verildiği ortaya çıkan 'Günümüz Sanatçısı Ödülü'nü geri aldı!

Mahfi Eğilmez: Kur korumalı mevduat hesabı dolarizasyonu artırdı

AKSOY Araştırma: Halkın yüzde 39'u Erdoğan’ın kullandığı “sürtük” kelimesini “doğru” buluyor; sonuç AKP'nin sarstığı toplumsal barış sorununu gösteriyor!

Döviz kurları haftaya yükselişle başladı; dolar 16,60 lirayı aştı

Dünyanın en iyi 50 mutfağı listelendi; Türkiye 17'inci sırada

Otobüste taciz: Yolcu kadının fotoğrafını çekti, "2 çocuğum var, mühendisim" diye kendisini savundu!

"Fuhuş, adam öldürme gibi ağır suçlardan Türkiye'ye giriş yasağı konanların yasaklarını kaldırıyoruz” diyen Göç İkamet Danışmanlık elektrik direklerine ilan astı