Gündem

Sabah yazarından Kılıçdaroğlu’nun “Milletimiz teknolojiyi de görsün istedim” açıklamasına: Beni çok yoruyor!

10 Aralık 2022 07:18

Sabah yazarı Salih Tuna, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, danışman kadrosunda yer alan Amerikalı ekonomist Jeremy Rifkin'in İkinci Yüzyıla Çağrı programına canlı bağlantı ile katılmasına ilişkin soruya verdiği yanıtı eleştirdi.

Jeremy Rifkin'in Zoom bağlantısıyla CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı toplantısına katılımını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün. Allah aşkına teknolojiyi bir görsün millet. Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti” dedi.

Sabah yazarı Tuna, konuya ilişkin eleştirilerini bugünkü köşesinde şöyle aktardı:

Bu köşeciğin müdavimleri, sevgili Kılıçdaroğlu'na pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştığımı bilirler. Diğer muhalif liderlere nazaran özü itibarıyla daha iyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Yanılmış olabilirim. Olsun, ziyanı yok. Yanılma hakkımı Kılıçdaroğlu'ndan yana kullanmak istiyorum. Bu da benim bilinçli bir tercihim.

Fakat beni çok yoruyor! O kadar ki Aydemir Akbaş'ın Ali Çatalbaş'a söylediği ‘Senin kadar insanı yoran adam görmedim...’ repliğini çağrıştırıyor. ‘Dünyaya meydan okuyacağım’ diyerek gerçekleştirdiği vizyon toplantısına, danışmanlarının gelmeyip uzaktan bağlanmasına ilişkin soruya şu cevabı verdi: ‘Bilinçli bir tercihti... Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün istedim... Bakın Daron Acemoğlu'nu Amerika'dan izliyorum...’ Bu kadar trajikomik olunca maalesef çok yorucu oluyor!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu vizyon belgesini açıkladı: Yeni Türkiye hayalimiz için yola çıkıyoruz; doğrul milletim, asla başını eğme, ayağa kalk!

TIKLAYIN- Kılıçdaroğlu'nun Endüstriyel Dönüşüm Baş Danışmanı Jeremy Rifkin: Yeni çağ için işe başlamanın zamanı