Gündem

Sabah yazarından İyi Partili Aytun Çıray’a: Siz niye olduğunuz yerde sıçrıyorsunuz?

21 Eylül 2022 09:30

Sabah yazarı Melih Altınok, Birleşmiş Milletler (BM) 77’nci Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği ABD’nin New York kentinde Central Park’ta yürüyüş yaparak vatandaşlarla konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik muhalefet kanadından gelen eleştirilere tepki gösterdi.

Altınok, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı, İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, “Türkiye Cumhurbaşkanının bu cenazeye şu veya bu nedenle katılmayarak, ülkesini temsil etmekten kaçınması, bütün dünya ülkeleri Londra'da temsil edilirken, New York'ta tek başına parkta dolaşması tek kelimeyle garabettir ve dış ilişkilerimizde endişe vericidir” eleştirisine yönelik, “Siz niye olduğunuz yerde sıçrıyorsunuz?” diye sitem etti.

“Dolmakalemlerle kavga etmekten vakit bulabilirse Kral Charles düşünsün... Ya da eğer bir gün önce nereye gittiğini hatırlıyorsa Biden izah versin. Bence asıl endişe verici olan, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın ABD Başkanı'ndan hiyerarşik olarak aşağıda olduğunu içselleştiren sömürge siyasetçilerinin bu ülkede muhalefeti işgal etmesi. Muhalefetin ulusalcı, milliyetçi, yurtsever unsurlarını paralize etmesi” diyen Altınok, “Twitter'da boş bulduğu yere Atatürk yazıp, isminin başına T.C. ibaresi ekleyen Aytun Bey'in gönüllü fahri konsolos halleri de garabetin ta kendisi” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - Central Park'ta yürüyüş yapan Erdoğan, tanıştığı ABD’liden sigaraya bırakmasını istedi