Gündem

Sabah yazarı Yalçın: Kılıçdaroğlu'nun pazarlık mecburiyeti bitmiştir, bundan sonra gönlünden ne koparsa o kadar

"Kontrol artık Kılıçdaroğlu'nun elinde"

09 Mart 2023 09:34

Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın, "Artık bu saatten sonra Kılıçdaroğlu'nun pazarlık mecburiyeti bitmiştir. Bundan sonra gönlünden ne koparsa o kadar" görüşünü savundu.

Yalçın, yazısında, "Kılıçdaroğlu sadece bu noktaya kadar pazarlık yapmak zorundaydı. Buna rağmen şimdiye kadar tüm istediklerini aldı. Bundan sonra gerçek bir pazarlık yapmasını gerektirecek hiçbir durum da kalmadığından mutabakatı istediği gibi esnetebilir. Canı ne isterse onu yapar. Hariçten gazel okuyanlar da CHP medyası tarafından bir güzel sopalanır. Kontrol artık Kılıçdaroğlu'nun elinde" düşüncesini dile getirdi.

Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"Herhalde en büyük kaybeden Meral Akşener ve İyi Parti'dir. Akşener hesapsız olduğu için cesurmuş gibi görünen bir çıkış yaptı. Ancak devamını getiremedi. Direnç gösteremedi. Televizyondaki performansını görünce iyice ikna oldum. Yapabileceğini sandığı bir huruç harekâtını yapamayacağını iyice öğrenmiş. Ezber etmiş. Devasa bir makineye karşı dirayet gösteremeyeceğini görmüş. Günah çıkarma eğilimine çoktan geçiş yapmış. Bundan böyle eğer partisi kalırsa ve kendisi de genel başkanlığı sürdürebilirse sesinin bu kadar gür çıkmayacağını söyleyebiliriz."