Gündem

Sabah yazarı Yalçın: Akşener, masayı devirmeden kalkmak, makul ve mağdur bir tavır sergilemek varken ortalığı ateşe verdi

06 Mart 2023 09:48

Sabah yazarı Hasan Basri Yalçın, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ağır suçlamalarla Altılı Masa'dan ayrılmasına ilişkin olarak, "Akşener, masayı devirmeden kalkmak, makul ve mağdur bir tavır sergilemek varken ortalığı ateşe verdi" yorumunu yaptı. 

Yalçın, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"Kılıçdaroğlu eline tarihi bir fırsat geçtiğini düşündü. İyi Parti'yi dört küçüklerle kumpasa aldığına inanıyordu. Ancak temel varsayımlarının hepsi boşa çıktı. Çünkü Akşener'i de tanımamış. Siyaseti de öğrenememiş. Akşener ise çok daha tuhaf. Masayı devirmeden kalkmak, makul ve mağdur bir tavır sergilemek varken ortalığı ateşe verdi. Halbuki elindeki tek makul seçeneğe yönelmişti. Çünkü Akşener seçimin kaybedildiğine inanıyor. Kaybedenler kulübünün üyesi olmak yerine kendini kulübün dışına çıkarmak istemesi gayet rasyonel. Ancak yapması gereken başka bir iş daha vardı. CHP'yi de bölmesi gerekiyordu. O nedenle Yavaş ve İmamoğlu'nun isimlerini aynı sepetin içine koyarak ilan etti. Gelirlerse yarı yolda bırakırdı. Gelmezlerse korkak ilan edebilirdi. Her iki şartta da CHP'nin içine fitne sokmuş olurdu. İşte Akşener tam da bunu yaptı."