Gündem

Sabah yazarı: Ülkemiz, özgürlük olarak ileri sürülen abartılı beyan ve davranışlara kolaylıkla taraftar bulabildiği ilginç bir dönemden geçiyor

01 Eylül 2022 09:43

Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu, "Ülkemiz, özgürlük olarak ileri sürülen abartılı beyan ve davranışlara kolaylıkla taraftar bulabildiği ilginç bir dönemden geçiyor" yorumunu yaptı. 

Müderrisoğlu yazısında, "Çok sesli ve çoğulcu toplum yapısına ve eski Türkiye'nin yasaklarını geride bırakmasına rağmen ülkemiz... Hemen herkesin fikri gettosuna çekildiği, kendisi adına üretilen yapay gerçekliğe inandığı, özgürlük olarak ileri sürülen abartılı beyan ve davranışlara kolaylıkla taraftar bulabildiği ilginç bir dönemden de geçiyor. Kanımca, siyaset kurumu da son 20 yılda gelişen sosyolojiyi bütüncül olarak değil parça parça okuyabiliyor. Tabloyu, sadece siyasi ajandasının sınırları ve öncelikleri içinde yorumlayabiliyor. Haliyle doğru olduğu kadar eksik analizler yapılıyor. Bu durum, net ve etkileyici sonuçlara ulaşmayı güçleştiriyor. Sembolizmin kışkırtılması, değerler sistemindeki ortak paydaya yüklenen anlamları değiştiriyor. Toplumu bir arada tutan özelliklerin tarifinde ve hayata yansıyış biçiminde asgari müşterekten giderek uzaklaşılması, "kışkırtmaya müsait sembolizmi" kullanmaya programlı odakların iştahını kabartıyor!" düşüncesini dile getirdi.