Ekonomi

Sabah yazarı: Seçime sınırlı süre kalmışken ekonomide yapısal değişime yönelmek büyük cesaret ister

04 Ekim 2022 09:37

Sabah yazarı Okan Müderrissoğlu, "Seçime sınırlı süre kalmışken... Ekonomide yapısal değişime yönelmek büyük cesaret ister. Erdoğan, hem bu yürekliliği hem de kararlılığı sergiledi." görüşünü savundu. 

Müderrisoğlu, "Hatta Türkiye Ekonomi Modeli'ni beraberinde getiren şartları "beka kavramı" içinde değerlendirdi." ifadesini kullandı. Müderrioğlu yazısında şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye'nin en büyük kazanımı, ekonomik büyümeyi sürdürmesi ve sürdürülebilir büyümeyi tahkim edecek önlemleri almasıdır. Bakınız... Uluslararası tahminlere göre bir yıl içinde ABD ekonomisinin küçülmesi ihtimali yüzde 50, AB ekonomilerinin durması ihtimali ise yüzde 55.Daralan, iş ve aş üretmeyen ekonomilerin ne tür sosyal sorunlarla karşılaşacağı, ırkçılık hastalığı ile malûl olacağı, yabancı ve Müslüman düşmanlığı ile zehirleneceği Avrupa örnekleri ile sabit.

Ayrıca hatırlatmak gerekir ki... Dün açıklanan yüzde 83,4'lük enflasyonun 35 puanlık kısmı döviz kuru oynaklığı, 30 puanlık kısmı ise enerji şoku, geriye yönelik endeksleme alışkanlığı yani beklenti kaynaklı.

Sözün özü... "Ekonomik dinamizm, artan ihracat, koruma altındaki istihdam" sacayağı üzerinde dengelenen Türkiye ekonomisi, Ocak 2023'ten itibaren yüksek oranlı enflasyonun düşüşüne de tanık olduğunda her türden siyasi hesap değişecektir."