Gündem

Sabah yazarı: Sadece şikâyet eden, bencillik yapan her kim olursa olsun, belki günü kurtarabilir ama yarınları kaybedeceğine kuşku yoktur!

02 Haziran 2022 09:48

Sabah gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, "Dünya, belirsizliklerle dolu kaotik gelişmelere gebeyken... Sadece şikâyet eden, bencillik yapan, sermayesi için pek çok şeyi göze alırken çalışanını ve tüketiciyi düşünmeyen her kim olursa olsun... Belki günü kurtarabilir ama yarınları kaybedeceğine kuşku yoktur!" düşüncesini dile getirdi.

Müderrisoğlu yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oldukça kapsamlı ve birileri için sarsıcı beyanları arasında ben, 'ekonomiye dair olanları' bilhassa önemsedim. Önceki akşam ayrıntılı ekonomi brifingi alan Cumhurbaşkanımızın risk-fırsat analizlerini dinlediğine kuşku yok. Sanırım bu yüzden, siyaset virtüözü olarak en hassas noktaya yoğunlaşmış durumda. Bir yandan fiyat artışlarının kontrol altına alınması diğer yandan dar ve sabit gelirlilerin refah kaybının telafi edilmesi." değerlendirmesini yaptı. 

Müderrisoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Yani... "Ben, ben" hırsına dayalı, kazanırken cömert, paylaşırken cimri, resmi görüşmelerde suskun, dışarıda karamsar aktörlerin ağırlık katsayısının azalacağı bir döneme giriyoruz. O da bizi meşhur özdeyişe götürüyor: "Olmayalım nalıncı keseri gibi hep bana hep bana... Olalım testere gibi bir sana bir bana!" Dünya, belirsizliklerle dolu kaotik gelişmelere gebeyken... Sadece şikâyet eden, bencillik yapan, sermayesi için pek çok şeyi göze alırken çalışanını ve tüketiciyi düşünmeyen her kim olursa olsun... Belki günü kurtarabilir ama yarınları kaybedeceğine kuşku yoktur!"